Στο τέλος ήταν Ολυμπιακός

2017 olympiakos pao printezis

Η αξιοθαύμαστη ψυχραιμία και ηρεμία του Ολυμπιακού στα τελευταία 3΄20΄΄ του αγώνα, του πρόσφεραν την πρώτη νίκη στη σειρά των τελικών (63-58), απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που του έβαλε δύσκολα και τον απείλησε με μπρέικ.

Το πρώτο ντέρμπι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Το αντίθετο μάλιστα. Άσχημα ποσοστά, χαμηλό σκορ, παρότι η διάθεση και των δύο ομάδων ήταν να «τρέξουν». Ωστόσο, κράτησε το ενδιαφέρον με τις εναλλαγές στο σκορ και ο νικητής κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Από τη στιγμή που ο Τζέιμς έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με τρεις πόντους (53-56), ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα 10-2, αποδεικνύοντας την ωριμότητα, την εμπειρία και το καθαρό μυαλό που έχει να διαβάζει τις φάσεις σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις.

Το καλάθι του Σπανούλη μετά το επιθετικό ριμπάουντ που κέρδισε, οι δύο βολές του Μιλουτίνοφ, το άστοχο κσου του Καλάθη, η δέκατη ασίστ του Σπανούλη στον Μιλουτίνοφ και το κόψιμο του Παπανικολάου στο σουτ για τρίποντο του Ρίβερς, ήταν τα σημεία που έκριναν στο τέλος τον αγώνα.

Με τον Βασίλη Σπανούλη πρωταγωνιστή όταν τα πράγματα άρχισαν να ζορίζουν στο ΣΕΦ. Τελείωσε τον αγώνα με 12 πόντους, 10 ασίστ και για 4 ριμπάουντ θα έκανε «τριπλ νταμπλ».Ο Μιλουτίνοφ ήταν αυτός «καθάρισε» σε  κρίσιμα σημεία και αντιμετώπισε τον Μπουρούση που ήταν σε καλή βραδιά (13 π. 11 ριμπ.). 

Ο Ολυμπιακός που πήρε διψήφια διαφορά (24-13) στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου, είδε την απάντηση του Παναθηναϊκού με ένα 10-0 και την προσπάθειά του να τον κτυπήσει στον γρήγορο ρυθμό. Οι «πράσινοι» ισορρόπησαν τη διαφορά στα ριμπάουντ και με τον Φώτση και τον Ρίβερς, έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Ο τελευταίος που εμπνέεται από το ΣΕΦ, ήταν αυτός που έδωσε το προβάδισμα για πρώτη φορά (45-46) στο 28΄ και μέχρι το 37΄ο Παναθηναϊκός έδειχνε ικανός να «κλέψει» τη νίκη. 

Τα δεκάλεπτα: 19-10, 35-33, 48-51, 63-58.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 5 (1), Μιλουτίνοφ 12, Πρίντεζης 12, Μάντζαρης 2, Σπανούλης 11, Γκριν 3 (1), Μπιρτς 5, Γιανγκ 4, Ουότερς 2, Αγραβάνης, Παπανικολάου 7 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Πασκουάλ): Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλος, Μπουρούσης 1, Σίνγκλετον 9, Καλάθης 4 (1), Ρίβερς 16 (3), Τζέιμς 6, Φώτσης 5 (1), Παππάς, Γκιστ 2, Γκάμπριελ 2.