Η εκδίκαση και η έκπληξη

Η ακροαματική διαδικασία – στην εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής της ΚΑΕ Άρης στο άρθρο 99 – έκρυβε μία έκπληξη. Τη κοινοποίηση της συμφωνίας με την Τράπεζα Πειραιώς για την έκδοση πιστωτικής κάρτας με το λογότυπο της ΚΑΕ Άρης. Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα της τράπεζας, από τη συγκεκριμένη κίνηση η ΚΑΕ μπορεί να επωφεληθεί ένα ποσό της τάξεως των 150.000-200.000 ευρώ.


Πρόκειται για μια συμφωνία που επιτεύχθηκε πριν από περίπου 20-25 ημέρες, με τη συμφωνία της μη κοινοποίησής της, πριν την εκδίκαση της αίτησης της ΚΑΕ. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, έκρινε σκόπιμο να την αναφέρει στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και ουσιαστικά εντάχθηκε στα επιχειρήματα των «κίτρινων», ώστε να γίνει δεκτή η αίτηση. Ο κ. Αρβανίτης αναφέρθηκε και στο μέχρι στιγμής νοικοκύρεμα της ΚΑΕ που έχει μειώσει το λογιστικό χρέος της εταιρίας, την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η ομάδα με απώτερο σκοπό να παραμείνει πιστή στις εξαγγελίες περί εξυγίανσης. Ο ορκωτός λογιστής που έκανε τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της ΚΑΕ κατέθεσε στο δικαστήριο τις απόψεις του, μίλησε για δεδομένα έσοδα τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου ευρώ, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στον αριθμό των εισιτηρίων διαρκείας (περίπου 1700), γεγονός που αποδεικνύει την εμπορικότητα του συλλόγου.


Επίσης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο κεφάλαιο «Γκάλης», όπου σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Άρης, ήδη αξιοποιείται από την ομάδα, ενώ επιβεβαιώθηκε και η πρόθεση της ομάδας για την διοργάνωση ενός φιλικού τουρνουά τον προσεχή Σεπτέμβριο με την συμμετοχή ομάδων υψηλού επιπέδου. Μάλιστα, σημειώθηκε ότι «αντιλαμβάνεστε ότι αν στην εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Γκάλη επωφελήθηκε η ΚΑΕ ενός ποσού περί των 100.000 ευρώ, αντιλαμβάνεστε πόσα έσοδα μπορεί να εξασφαλίσει από ένα σπουδαίο διεθνές τουρνουά, παρουσία ισχυρών ομάδων της Ευρώπης».


Από εκεί και πέρα, αναλύθηκε και το πλάνο βιωσιμότητας της ΚΑΕ, επί της ουσίας όμως, όλα βρίσκονται στην διακριτική ευχέρεια του δικαστή. Στον Άρη, επικρατεί αισιοδοξία ενόψει της απόφασης (θα εκδοθεί σε διάστημα περίπου 1½ μήνα), εκτιμώντας ότι καταβλήθηκε μια σκληρή προσπάθεια, αλλά και ότι η επιχειρηματολογία ήταν πειστική.

Αν γίνει δεκτή η αίτηση υπαγωγής της ΚΑΕ στο άρθρο 99, θα πρέπει η τελευταία να παραδώσει και όλες τις συμφωνίες που ήδη έχει πετύχει. Είτε πρόκειται για το Δημόσιο (σ. σ. στο δικαστήριο αναφέρθηκε το ποσό των 1,3 εκατομμυρίων ευρώ), ΙΚΑ (σ. σ. τονίστηκε ένα ποσό 280.000 ευρώ). Τότε θα φανεί και το ακριβές ποσό που θα βάλει η ΚΑΕ σε καθεστώς ρύθμισης.