«Θέλει να πετύχει στον Παναθηναϊκό»

hunterr1

O Βινς Χάντερ έχει τεράστια αδυναμία στον μεγαλύτερο αδερφό του. Τον Μάθιου (ή Ματ όπως τον φωνάζουν) ο οποίος ήταν εκείνος που τον παρακίνησε προκειμένου να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Το BasketNews επικοινώνησε με τον Ματ Χάντερ, ο οποίος δέχθηκε με χαρά να μιλήσει για το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού, λέγοντας ότι είναι ένας παίκτης τον οποίο θα... λατρέψουν οι φίλοι της ομάδας.

«Πρώτα απ' όλα ο Βινς είναι ο καλύτερος αδερφός που θα μπορούσα να είχα. Πάντα δούλευε σκληρά. Ο,τι κι αν έκανε. Θέλει να πετύχει και γι' αυτόν τον λόγο δίνει όλον τον εαυτό του. Μεγαλώνοντας δεν μπορώ να πω ότι τα βρήκαμε όλα στρωμένα με ροδοπέταλα. Δεν ήταν εύκολο. Και θεωρώ ότι ο αθλητισμός τον βοήθησε πολύ να εξελιχθεί ως άνθρωπος και ως προσωπικότητα» είναι τα πρώτα λόγια του Ματ, ο οποίος αγωνίζεται στην γ' κατηγορία Γερμανίας με τη φανέλα της Ροστόκ.

«Ο Βινς δεν είχε ποτέ κάποιο PLAN B στο μυαλό του. Το μπάσκετ ήταν αυτό με το οποίο ήθελε να ασχοληθεί από μικρός. Πάντα προσπαθούσε να κάνει το επόμενο βήμα για έναν και απλούστατο λόγο. Θέλει να πετύχει και αυτό είναι κάτι που θα καταλάβετε και εσείς που θα τον δείτε στον Παναθηναϊκό. Αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι ότι θα δώσει ότι έχει και δεν έχει προκειμένου να βοηθήσει τη νέα του ομάδα να πετύχει. Είναι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό...»

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι την εποχή που μεγάλωνε στις γειτονιές του Ντιτρόιτ μαζί με τη μητέρα του Ρέιτσελ και τα αδέρφια του Μάθιου, Χάντερ Κόνγουεϊ και Κάιλ, το μπάσκετ δεν ήταν και τόσο πολύ στο μυαλό του. Αν και ο Μάθιου ήταν λάτρης της πορτοκαλί μπάλας και προσπαθούσε να επηρεάσει τον μικρότερο αδερφό του, εκείνος προτιμούσε το αμέρικαν φούτμπολ.Οπως έλεγαν οι συγγενείς και οι φίλοι του ήταν εξαιρετικός σε... όλες τις θέσεις του αθλήματος ενώ παρουσιαζόταν έτοιμος να ακολουθήσει την επαγγελματική οδό!

Ομως, στο πρόγραμμα του λυκείου που φοίτησε (σ.σ. Consortium College Preparatory high school) δεν υπήρχε το αμέρικαν φούτμπολ. Γεγονός που τον ώθησε στο μπάσκετ, έχοντας πάντα δίπλα του τον μεγαλύτερο αδερφό του, Ματ. Ηταν μια δεμένη οικογένεια που πέρναγε πολλή ώρα μαζί, ωστόσο είχε αναπτυχθεί έντονος δεσμός μεταξύ του Βινς και του Ματ: «Εκείνος με έβαλε μέσα στο παιχνίδι. Αλλωστε μεγάλωνα και τον έβλεπα να παίζει μπάσκετ. Ηθελα να ακολουθήσω τα χνάρια του» είχε δηλώσει προ μερικών μηνών ο Βινς Χάντερ για τον αδερφό του.

«Εγώ του είπα ένα πράγμα. Να κάνει αυτό που πιστεύει ότι είναι καλύτερο για εκείνον. Και η επιλογή του να αφήσει τις ΗΠΑ για να ξεκινήσει την ευρωπαϊκή του καριέρα στον Παναθηναϊκό ήταν ό,τι καλύτερο. Θα δείτε. Ο Βινς είναι ένα καλό παδί, χαμογελαστό και πάντα έτοιμο για να κάνει πλάκες και να αστειευτεί με τους φίλους του. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα τον λατρέψουν.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι θα κάνει ακριβώς ό,τι του ζητήσει ο προπονητής του. Και δεν τον νοιάζει αν θα είναι να μαζέψει ριμπάουντ ή να σημειώσει πόντους ή να παίξει άμυνα. Θα ανταποκριθεί σε όλους τους ρόλους...»

hunterr3