Η απόλυτη ξευτίλα!


Απαρατήρητο και ασχολίαστο έχει περάσει το γεγονός της χορηγίας του συνδέσμου διαιτητών Θεσσαλονίκης από …ενεχυροδανειστήριο της Τσιμισκί (το «ι» δεν είναι τυπογραφικό λάθος, αλλά έτσι όπως αναγράφεται από τους εκμεταλλευτές της κρίσης).

Έπρεπε  ν’ αναρτήσει  το παρακάτω post στην προσωπική του σελίδα ένας από τους μεγαλύτερος παίκτες που ανέδειξε  το ελληνικό μπάσκετ, ο Χρήστος Ιορδανίδης, για να ν να μοιραστούμε την ντροπή – θυμό που ένιωσε ο ίδιος.
«Βρέθηκα μετά από χρόνια σε αγώνα μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη. Δεν στεναχωρήθηκα, αλλά θύμωσα. Οι διαιτητές του συνδέσμου καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης (Σ.Δ.Κ. Θ) διαφημίζουν  στη φανέλα τους ενεχυροδανειστήριο! Είναι δυνατόν; Ηθικό δίδαγμα: Οι διαιτητές τα παίρνουν χωρίς ντροπή και με το νόμο».
Πρόκειται για την απόλυτη ξευτίλα. Μέγα ολίσθημα για τον σύνδεσμο που εκθέτει όλη την οικογένεια του μπάσκετ. Είναι γνωστό ότι οι διαιτητές είναι απλήρωτοι για μήνες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι διαιτητοπατέρες είναι υποχρεωμένοι να καταφεύγουν σε χορηγίες που δεν συνάδουν με την ηθική που πρεσβεύει το μπάσκετ και κατ’  επέκταση ο αθλητισμός. Γιατί έτσι όπως πάμε, ο επόμενος χορηγός μπορεί να είναι κάποιο …στριπτιζάδικο στις φανέλες των διαιτητών.