«Πλέι οφ αντί για φάιναλ φορ...»

itoudis1

Τη δική του άποψη για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ευρώπης εξέφρασε ο Δημήτρης Ιτούδης μιλώντας στη sport.ru, εξηγώντας ότι πρέπει να καθιερωθούν τα πλέι οφ στους τελικούς, όπως ακριβώς και στο ΝΒΑ. 

«Είναι πολύ λυπηρό να βλέπεις το άθλημα να υποφέρει από τη μάχη μεταξύ των δύο Ομοσπονδιών. Το μπάσκετ είναι άθλημα που λατρεύω και αυτή τη στιγμή χρειάζονται άμεσα νέες ιδέες. Η Ευρωλίγκα έχει αποδείξει κατά το παρελθόν πως είναι μία σπουδαία διοργάνωση και περιμένω να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

Το βλέπετε και εσείς πως στο τέλος κάθε σεζόν η μοναδική επιτυχημένη ομάδα είναι αυτή που έχει κατακτήσει τον τίτλο, όλοι οι άλλοι θεωρούνται losers. Μπορεί να τα κάνεις όλα σωστά και στο τέλος να τα καταστρέψεις. Είναι πραγματικά λυπηρό» δήλωσε αρχικά ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και συνέχισε:

«Το ιδανικό θα ήταν να ακολουθήσουμε το σύστημα του ΝΒΑ. Ο τελικός νικητής θα πρέπει να βγαίνει μέσα από μία σειρά αγώνων τόσο στα ημιτελικά όσο και στους τελικός, και όχι όπως είναι τώρα. Αυτά που σας λέω τώρα τα έχω μεταφέρει και στον ίδιο τον κύριο Μπερτομέου και είναι προσωπικές μου απόψεις, όχι της ΤΣΣΚΑ. Είμαι σίγουρος πως η Ευρωλίγκα θα το σκεφτεί καλά και θα αλλάξει το σύστημα με την διεξαγωγή πλέι οφ».