Το παραμύθι που δεν είχε τέλος...(pics)

kimi3

''Ήταν ένα απίστευτα τυχαίο γεγονός. Όλα ήρθαν εντελώς ξαφνικά...''

Αυτές ήταν οι δηλώσεις μιας παρέας που όταν το 2009 αποφάσισαν να πάρουν το καταστατικό ενός σωματείου κανείς δε θα περίμενε ότι θα ανέβαιναν τις κατηγορίες τη μία μετά την άλλην. Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης. 

 

Το παραμύθι τους θυμίζει πολύ αυτό του Αστέρα Τρίπολης στο ποδόσφαιρο. Μια οικογένεια. Το παρεάκι του Αλέξανδρου, του Σπύρου, του Βασίλη και των άλλων παιδιών παίρνει σάρκα και οστά. Το Γ' τοπικό το ανέβηκε αυτή η παρέα που το προηγούμενο βράδυ θα τα έπινε μαζί σε κάποιο ουζερί. Θα ανέβουν πάντως...γιατί έχουν πάθος και όχι τόσο ταλέντο (Συγγνώμη πλέιμεικερ της καρδιάς μας Σπύρο Τσικλιδή). Στο Β' τοπικό θα έρθει η έλευση του φαντάρου τότε στην Κύμη Παντελή Σέττου (αρχηγός της ομάδας) και του Βαγγέλη Σέγκου δύο παίκτες που θα πάρουν από το χέρι την ομάδα και θα την ανεβάσουν στην Α' ΕΣΚΑΣΕ.

 

kimi5

 

Ο πρόεδρος και παίκτης της ομάδας Αλέξανδρος Θεοδώρου θα δώσει τα κλειδιά της ομάδας στον Coach Βασίλη Μπρατσιάκο. Αυτός θα κάνει το 3 στα 3. Καλά ακούσατε. Κάθε χρόνος και κατηγορία. Η γνωριμία μου με την ομάδα έγινε στην Γ' Εθνική όταν εντελώς τυχαία πήγα να δω τον αδελφό μου που έκανε προπονήσεις εκεί. ΈΒλέπες ομάδες ιστορικές όπως είναι το Ψυχικό, το Μαρούσι και ο Φιλαθλητικός κ.α, να χάνουν από μια ομάδα που η ιστορία της διαρκεί μόλις λίγα χρόνια. 

 

kimi4

 

Η πραγματική δουλειά φάνηκε στο παρκέ. Όταν βρίσκονταν πίσω στο σκορ το παιχνίδι πάντα γύρναγε. Ήξερε ο Κόουτς πότε να βγάλει τον Σέττο για να βάλει τον Παπαντωνίου να οργανώσει το παιχνίδι. Είχε στο νου του ότι έτσι και πάρει δύο σουτ ψυχολογίας ο Κατράνας δε χάνεται η νίκη.

 

kimi2

 

Το γήπεδο μεγάλωσε σαν χωρητικότητα, αλλά και σε κόσμο που γινόταν ένα με την ομάδα. Η πόλη έγινε «μπασκετική». Πήγαινεις στις καφετέριες της περιοχής και ξέρει ο καθένας με ποιον παίζει η Κύμη και τι ώρα.Από τότε έχω δει πολλά ματς της ομάδας. Την αγάπησα αυτήν την ομάδα. Μπορεί να είμαι και «λίγο» τοπικιστής, αλλά προκαλώ όποιον θέλει να παρακολουθήσουμε μαζί ένα παιχνίδι της ομάδας και θα καταλάβει γιατί βγάζω τόση αγάπη γι' αυτό το σωματείο.

 

kymi

 

Από την καινούρια χρονιά θα αγωνίζεται στην Α2. Μια κατηγορία που το κάθε παιχνίδι είναι «τελικός». Αλλά αυτό το έχουν μάθει καλά απ'ότι μας δείχνει η σύντομη, αλλά εκπληκτική ιστορία που έχουν δημιουργήσει. Ίσως κάποτε να διηγούμαστε στα παιδιά μας το παραμύθι της Κύμης που από τα αλώνια...έφτασε στα σαλόνια της Α1!

 kimi10