Aρης τετράδας!

kifisiaaris

Ο Άρης έκανε επίδειξη ισχύος στην Κηφισιά και εδραίωσε τη θέση του στην πρώτη τετράδα, την ώρα που ο ΚΑΟΔ έκανε περίπατο στο ντέρμπι ζωής ή θανάτου με τον Κόροιβο. Μεγάλη νίκη και για τον Κολοσσό.

Στην Κηφισιά ο Άρης έκανε επίδιειξη δύναμης απέναντι στην τοπική ομάδα, την οποία νίκησε με 79-65 εδραιώνοντας τη θέση του στην πρώτη τετράδα. Παρά την φθορά των ψηλών τους με φάουλ, οι "κίτρινοι" πήραν στη δεύτερη περίοδο διψήφια διαφορά χάρη στην καλή άμυνά τους και τους Βεζένκοφ, Τόμας, Ριντ, που έκαναν σπουδαία επιθετική δουλειά. Η Κηφισιά, που έπαιζε χωρίς τον Λιακόπουλο, προσπάθησε ανορθόδοξα να καλύψει τη διαφορά στο δεύτερο μέρος, με κάποια ξεσπάσματα του Ντούβνιακ και του Ψαθά κατάφερε να πλησιάσει κάπως, αλλά ο Άρης ήταν συνεπής στην άμυνα και οι Βεζένκοφ, Τόμας εξαιρετικοί. Στο τέλος μάλιστα οι "κίτρινοι" έφτασαν να προηγούνται ακόμα και με διαφορά 17 πόντων πριν από το τελικό 79-65. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στη Ρόδο έγινε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι, το οποίο πήρε ο Κολοσσός (64-63), διότι αυτοκτόνησε ο Απόλλων! Ο Κολοσός προηγείτο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα χάρη στον εξαιρετικό Λαρεντζάκη, όμως στο τέλος ο Απόλλων με τους Φιτζπάτρικ, Πεν, Γκαλογουέι, πέρασε μπροστά και στο τελευταιο λεπτό έδειχνε να "καθαρίζει". Όμως 5'' πριν από τη λήξη και με το σκορ 61-63, ο Αργυρόπουλος έχασε δύο βολές, στη συνέχεια ο Μπατής έκανε φάουλ στην προσπάθεια του Ουότερς για τρίποντο και ο Αμερικανός ευστόχησε και στις τρεις βολές για να χαρίσει στην ομάδα της Ρόδου τη μεγάλη νίκη! Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στη Δράμα ο ΚΑΟΔ ήταν καταιγιστικός στον αγώνα που δεν είχε αύριο γι' αυτόν και σκόρπισε στους πέντε ανέμους τον Κόροιβο κερδίζοντάς τον με 78-62. Ο Μανώλης Παπαμακάριος έδωσε το σύνθημα στην αρχή, ο Ζάρας ακολούθησε μαζί με τους άλλους συμπαίκτες τους, που εγκλώβισαν με την καλή άμυνά τους τους παίκτες του Κόροιβου και τους συνέτριψαν. Ο ΚΑΟΔ προηγήθηκε με 65-39 στις αρχές της τελευταίας περιόδου πριν κερδίσει τελικά ένα παιχνίδι, το οποίο μετέτρεψε σε παρασταση για ένα ρόλο. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ ήταν εμφανώς καλύτερος από τον Πανιώνιο και νίκησε με 79-65 δίχως να χρειαστεί να φορτσάρει ιδιαίτερα. Με τους Βον, Λάνγκφορντ και Χαριτόπουλο να δίνουν πολλές λύσεις μέσα στη ρακέτα και τον Όντουμ να ξεχωρίζει στην περιφέρεια, ο "δικέφαλος" πήρε από νωρίς διψήφια διαφορά και δεν ανησύχησε ιδιαίτερα, παρότι ο Πανιώνιος με τον Κόλεμαν και τον Κορόλεφ προσπάθησε κατά διαστήματα να φανεί απειλητικός. Στο τέλος η διαφορά ανέβηκε μέχρι και τους 17 πόντους πριν από το τελικό 79-65. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.