Ο Φώτης πήγε... ΝΒΑ!

fokas aerodr

Οι πρώτες γέφυρες με τον Κώστα Κουφό έπεσαν στο ταξίδι που έκανε πρόσφατα στις ΗΠΑ ο Φώτης Κατσικάρης, ο οποίος είδε από κοντά και μίλησε με όλους τους Έλληνες διεθνείς του ΝΒΑ, εκτός από τον Αντετοκούνμπο.

Ο Φώτης Κατσικάρης έκανε κάτι που θα έπρεπε να αποτελεί καθιερωμένη πρακτική στην ομοπσονδία, αλλά είχε να συμβεί από τότε που ομοσπονδιακός προπονητής ήταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να δει από κοντά και να μιλήσει με τους Έλληνες διεθνείς που αγωνίζονται στο ΝΒΑ. Βέβαια, με αυτά τα παιδιά υπήρχε τακτική τηλεφωνική επαφή, όχι μόνο του προπονητή, αλλά και συνεργατών του στην ΕΟΚ, από τότε που άρχισαν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους, παρ' όλα αυτά η εκ του σύνεγγυς κουβέντα έχει πάντοτε διαφορετική και πιο μεγάλη αξία και αποτελέσματα.

Όπως σας ενημέρωσε το Basketnews, ο Κατσικάρης ταξίδεψε στις ΗΠΑ λίγες μέρες μετά την κλήρωση των ομίλων του επικείμενου Ευρωμπάσκετ και επέστρεψε στην Ευρώπη την προπαραμονή των Χριστουγέννων. Και η πιο σημαντική συνάντηση που είχε ήταν αυτή με τον Κώστα Κουφό, εξαιτίας φυσικά όσων συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι. Το βασικό είναι ότι προπονητής και παίκτης τα είπαν και μάλιστα σε καλό κλίμα. Αυτό που προκύπτει κατ' αρχάς είναι ότι και οι δύο δεν είναι αρνητικοί στο να συνεργαστούν μεταξύ, οπότε μένει το διάστημα που θα ακολουθήσει μέχρι το καλοκαίρι αυτή η επαφή να διατηρηθεί και να λυθούν εντελώς οι όποιες παρεξηγήσεις.

Οι άλλες δύο συναντήσεις του ομοσπονδιακού προπονητή, με Νικ Καλάθη και Κώστα Παπανικολάου, ήταν πολύ πιο εύκολες, αφού και οι δύο αυτοί παίκτες δεν έχουν κρύψει ότι περνούν καλά στην Εθνική και ότι θέλουν πάντα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αυτήν.

Τον μόνο που δεν είδε ο Κατσικάρης ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, διότι δεν βόλεψε το πρόγραμμα του ταξιδιού του. Σκοπεύει ωστόσο να τον συναντήσει και αυτόν την άλλη εβδομάδα στο Λονδίνο. Την Πέμπτη 15/1 οι Μπακς παίζουν με τους Νικς στην βρετανική πρωτεύουσα και ο ομοσπονδιακός προπονητής θα πάει, όπως όλα δείχνουν, εκεί για να δει και να μιλήσει και με τον Γιάννη...