Το δις εξαμαρτείν

papatheodorou

Αν η επίθεση στον έφηβο Κόνιαρη το καλοκαίρι αποδόθηκε στην "ένταση της στιγμής" και πέρασε στο... ντούκου, η νέα απαράδεκτη συμπεριφορά του Ηλία Παπαθεοδώρου προς τους διαιτητές του ημιτελικού Κηφισιά-Απόλλων πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί;

Τότε, το καλοκαίρι, η επίθεση του προπονητή της Εθνικής εφήβων, Ηλία Παπαθεοδώρου, στον νεαρό Κόνιαρη και το χαστούκι που του έδωσε (αδιάφορο αν τον πέτυχε ή δεν τον πέτυχε) επειδή δεν εκτέλεσε σωστά μια οδηγία του, αποδόθηκε στην "κακιά ώρα" και δεν δόθηκε συνέχεια. Όλοι δικαιούνται μιας δεύτερης ευκαιρίας, ακόμα και οι προπονητές που καθοδηγούν νεαρούς αθλητές, οι οποίοι χρειάζονται παραδείγματα προς μίμηση και όχι προς αποφυγήν.

Τώρα όμως; Ο Παπαθεοδώρου υπερέβη για δεύτερη φορά τα όρια δείχνοντας πως έχει γενικότερο πρόβλημα. Δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του. Πράγμα ανησυχητικό για έναν άνθρωπο που έχει το κουμάντο μιας ολόκληρης ομάδας.

Ακόμα κι αν είχε δίκιο να διαμαρτύρεται για την τελευταία φάση (που δεν είχε, καθώς δεν φαίνεται να γίνεται φάουλ πάνω στον Τσαλδάρη...), τίποτα δεν δικαιολογεί την επίθεση κατά του Χρυσόστομου Σχινά, αλλά και των άλλων δύο διαιτητών, τις ύβρεις που εξαπέλυσε και την προσπάθεια να κινηθεί απειλητικά εναντίον τους. Τίποτα δεν δικαιολογεί το παραλήρημά του στις δηλώσεις του μετά. Τι ακριβώς σημαίνει το "είμαστε στο χώρο και ξέρουμε τα πάντα. Έχω θέση και στην ομοσπονδία. Γνωριζόμαστε με όλους τους κυρίους"; Τι γίνεται δηλαδή στην ομοσπονδία που το ξέρει εκ των έσω αυτός (πλήρωνεται μάλιστα και ένα μισθό για να... το ξέρει) και δεν μας το λέει;

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου βγήκε εκτός εαυτού σε ένα παιχνίδι που ούτε η διαιτησία ούτε τίποτα άλλο δικαιλογούσε κάτι τέτοιο. Εντάξει, έχασε στην τελευταία φάση την ευκαιρία η ομάδα του να στείλει στην παράταση έναν ημιτελικό Κυπέλλου, όμως κι άλλοι έχουν χάσει τέτοιας ή και μεγαλύτερης σημασίας παιχνίδια, αλλά δεν έτρεξαν να βρίσουν και να πάνε... καροτσάκι τους διαιτητές σαν τον τελευταίο χούλιγκαν της εξέδρας. Ίσως οι συνεχόμενες μέτριες εμφανίσεις και ήττες της Κηφισιάς στο πρωτάθλημα να του έχουν δημιουργήσει πίεση, ίσως να φοβάται για τη δουλειά του. Όμως ούτε αυτό δικαιολογεί αυτή την αντίδραση.

Κι επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που αντιδρά έτσι, ίσως δεν θα έπρεπε η συμπεριφορά του αυτή τη φορά να περάσει έτσι...