Έκανε «Παππάδες» και γλίτωσε τα χειρότερα!

Από τη στιγμή που ο Δημήτρης Διαμαντόδης θα έμενε εκτός 12άδας μετά τον τραυματισμό που αποκόμισε στην Ιταλία (σ.σ. σφίξιμο στην γάμπα) ήταν μια καλή ευκαιρία για τους υπόλοιπους γκαρντ της ομάδας να «γεμίσουν» τα παπούτσια του και να πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Όμως αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά ότι η παρουσία του αρχηγού κρίνεται απαραίτητη. Ακόμα και όταν ο Παναθηναίκός αντιμετωπίζει χαμηλότερης (στην παρούσα φάση) δυναμικότητας όπως ο Άρης. Οι «πράσινοι» υστέρησαν σε δημιουργία και «καθαρό» μυαλό αλλά ευτύχησαν να έχουν έναν Παππά που έκανε... «Παππάδες» με αποτέλεσμα να αποφύγουν την πιθανότητα της έκπληξης.

Ο 24χρονος γκαρντ ήταν εξαιρετικός απέναντι στους «κιτρινους» πραγματοποιώντας την καλύτερή του εμφάνιση στην Basket League με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Τελείωσε το ματς με 23 πόντους (4/7διπ., 3/6τρ., 6/6β., 3ριμπ., 3ασ.) ωστόσο δεν «έσπασε» το προσωπικό του ρεκόρ πόντων με τον Παναθηναϊκό, το οποίο κρατάει ακόμα από εκείνο το ματς στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (24π.)

Μαζί του και ο Γιάνις Μπλουμς ο οποίος πρόσθεσε άλλους 14 πόντους με 4/10 τρίποντα, ενώ έμεινε για 28 λεπτά στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Ο Μπατίστα με τη σειρά του άρχισε να ανεβάζει στροφές με ένα νταμπλ-νταμπλ (12π., 10ριμπ.) αλλά ο Λευτέρης Μποχωρίδης δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στα καθήκοντά τους ως «πενταδάτος» στη θέση του αρχηγού. Εξαιρετικός στην άμυνα ο Βλάντο Γιάνκοβιτς (9π., 9ριμπ., 3κοψ.), την ώρα που ο Έι Τζέι Σλότερ έμοιαζε να είναι επηρεασμένος από την ίωση που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες ημέρες.

Στον αντίποδα, ο Άρης θα κρατήσει την καλή του εμφάνιση στο (σχεδόν άδειο) ΟΑΚΑ αφού μπόρεσε να παραμείνει στο ματς, να μειώσει στο καλάθι (50-48) λίγο πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου, ενώ και τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός φάνηκε να «καθαρίζει» το παιχνίδι (70-55 στο 37') προσπάθησε να κάνει την τελευταία του αντεπίθεση. Ο Βεζένκοβ ηταν ο καλύτερος για την ομάδα του (19π., 3/5τρ., 6ριμπ.) με τους Πάσαλιτς (4/4τρ.) και Ριντ να ακολουθούν.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 46-35, 61-51, 76-69

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 3(1), Σλότερ 4, Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 9, Φώτσης 3, Παππάς 23(3), Μαυροκεφαλιδης, Γκιστ 4, Μπατίστα 12, Μπλουμς 14(4), Ράιτ.

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Πάσαλιτς 12(4), Γκίκας, Ριντ 13(1), Τόμας 10, Χαρίσης, Καραθανάσης, Βεζένκοβ 19(3), Νέιμικ 5, Μουρτος 2, Σίμτσακ 2, Αντεγκμπόγιε 6(2).