Δηλητηριώδης... φράουλα!

odum karsigiaka

Το καταστροφικό τελευταίο δεκάλεπτο κόστισε στον ΠΑΟΚ την εντός έδρας ήττα από την Καρσίγιακα (74-79), που γύρισε το παιχνίδι και πήρε τη νίκη χάρη σε έναν παίκτη που λέγεται... Φράουλα! Ο ΠΑΟΚ πάντως κράτησε τη διαφορά.

Ο ΠΑΟΚ θέλησε από αρχή να πάρει το πάνω χέρι και να επιβάλει το ρυθμό του, πράγμα που κατάφερνε, αλλά κατά διαστήματα. Έπαιρνε δηλαδή κάποιες διαφορές, αλλά δεν κατάφερνε να τις συντηρεί, καθώς η Καρσίγιακα έβρισκε τρόπους να μένει μπροστά.

Με ένα ξέσπασμα στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου και χάρη στα τρίποντα των Κακαρούδη και Χαραλαμπίδη ο ΠΑΟΚ έτρεξε σερί 14-2 και προγήθηκε με 38-25 στο 15', αλλά η Καρσίγιακα με κύρια επιθετική αιχμή τον Στρόμπερι (που στα αγγλικά σημαίνει... φράουλα!) κατάφερε να κλείσει την ψαλίδα και το ημίχρονο βρήκε τον "δικέφαλο" μπροστά με διαφορά μόλις τεσσάρων πόντων (45-41).

Παρόμοια ήταν η εξέλιξη στο δεύτερο ημίχρονο. Με τον Χαραλαμπίδη να έχει "ζεστό" χέρι και την άμυνα να είναι αποτελεσματική ο ΠΑΟΚ κατάφερε στο τέλος της τρίτης περιόδου να προηγηθεί με 65-54 χάρη σε ένα τρίποντο του Λιάπη και να... εκνευρίσει τον κόουτς της Καρσίγιακα, Ουφούκ Σαρίτσα, που αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές.

Αντί όμως αυτό να λειτουργήσει προς όφελος της ελληνικής ομάδας, λειτούργησε σε βάρος της. Η Καρσίγιακα έπαιξε στην τελευταία περίοδο μια ζώνη, που "έπνιξε" τον ΠΑΟΚ, ο οποίος μέσα στα επόμενα 9 λεπτά σκόραρε όλους κι όλους 5 πόντους. Αντίθετα η τουρκική ομάδα με πρωταγωνιστή τον Στρόμπερι, που έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στην ελληνική άμυνα, και ελέγχοντας πλήρως τα ριμπάουντ, όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά, αλλά πέρασε και μπροστά με 75-70 ενάμισι λεπτό πριν από τη λήξη έχοντας τρέξει σερί 21-5! Ο ΠΑΟΚ είχε χάσει το ηθικό του, εγκλωβίστηκε από τη ζώνη και σούταρε συνεχώς άστοχα τρίποντα και δεν μπόρεσε να επιστρέψει.

Η Καρσίγιακα, που επιπλέον ήταν εύστοχη από τη γραμμή των βολών, νίκησε με 79-74, αλλά το καλό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι κράτησε τη διαφορά των 6 πόντων, με την οποία είχε νικήσει στη Σμύρνη, και υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 45-41, 65-57, 74-79

ΠΑΟΚ: Λάνγκφορντ 1, Λιάπης 8(2), Χαραλαμπίδης 18(4), Κάρτερ 7(1), Κακαρούδης 8(2), Τσόχλας 5(1), Δέδας 1, Μαργαρίτης 6, Όντουμ 10(1), Βον 8, Σαλούστρος 2.

Καρσίγιακα: Ντεμίρ 9, Παλάσιος 6, Ερσέκ 5(1), Στρόμπερι 23(3), Κοτς, Ντίξον 16(2), Σονσιρμά, Γκάμπριελ 5, Αλτάι 5, Ντίμπλερ 10(2).