• ΑΕΚ
  • Posted

Επιστροφή στις ρίζες!

sakota

Ο Ντούσαν Σάκοτα επιστρέφει στην ΑΕΚ! Το ανακοίνωσε στο twitter ο ατζέντης του, επομένως είναι οριστικό, άλλωστε το να πειστεί αυτός (ο ατζέντης) ήταν η τελευταία εκκρεμότητα πριν από την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Ο Ντούσαν Σάκοτα επιστρέφει εκεί όπου άρχισαν όλα πριν από μια δεκαετία περίπου. Στην ΑΕΚ, εκεί όπου προπονητής ήταν τότε ο πατέρας του, Ντράγκαν, έκανε τα πρώτα μπασκετικά βήματά του και με αυτήν χρίστηκε διεθνής στις "μικρές" εθνικές ομάδες της Ελλάδας, καθώς είχε πάρει από μικρός την ελληνική υπηκοότητα. Στη συνέχεια πήγε στον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς και μετά για έναν χρόνο στον Πανιώνιο πριν φύγει στο εξωτερικό για διεθνή καριέρα.

Μια καριέρα που κινδύνεψε σοβαρά πριν απο τέσσερα χρόνια, όταν σε έναν αγώνα της τότε ομάδας του, Σκαβολίνι, δέχθηκε μια αγκωνιά στο νεφρό και κόντεψε τέθηκε σε κίνδυνο ακόμα και η ίδια η ζωή του! Ευτυχώς συνήλθε γρήγορα, αλλά χρειάστηκε πολύ καιρό για να αποθεραπευθεί πλήρως και να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, κάτι που φρέναρε την εξέλιξή του.

Τα τελευταία δύο χρόνια έπαιξε στην ιταλική Βαρέζε, από την οποία έμεινε ελεύθερος και όλο το καλοκαίρι παρέμενε χωρίς ομάδα. Μπαίνοντας ο Σεπτέμβριος, ομάδα ακόμα δεν είχε βρει, έτσι συνεννοήθηκε με τον Βαγγέλη Ζιάγκο να κάνει προπονήσεις με την ΑΕΚ. Εκεί άρχισε το "φλερτ", που οδήγησε εν τέλει στον γάμο.

Ο Ζιάγκος άρχισε το "ψηστήρι", ο πατέρας Ντράγκαν φάνηκε επίσης θετικός και το μόνο πρόβλημα ήταν ο ατζέντης του παίκτη, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ο οποίος ήθελε να βρει μια καλύτερη οικονομικά πρόταση για τον πελάτη του από τα περίπου 40 χιλιάρικα ετησίως, που το πρόσφερε η ΑΕΚ. Δεν βρήκε τελικά. Και το απόγευμα της Πέμπτης ο ίδιος ο Ραζνάτοβιτς ανακοίνωσε από το twitter τη μεταγραφή: "Ο Ντούσαν Σάκοτα υπέγραψε συμβόλαιο με την ΑΕΚ", "τιτίβισε" και ο 28χρονος και ύψους 2.08 φόργουορντ θα αποτελέσει το βασικό "τεσσάρι" της Ένωσης. Αν μάλιστα είναι ο... γνωστός Σάκοτα, θα την βοηθήσει πάρα πολύ...