• ΑΕΚ
  • Posted

Γίνεται ομάδα

ziagos

Κουτσά στραβά η ΑΕΚ βρήκε παίκτες για να στελεχώσει το ρόστερ της και ο Βαγγέλης Ζιάγκος έχει αρχίσει έναν αγώνα δρόμου ώστε να τους κάνει ομάδα. Ποιοι παίκτες έχουν αποκτηθεί, ποιοι μένει ακόμα να αποκτηθούν και ποιοι... δεν ήρθαν.

Από την αρχή της εβδομάδας έχουν ξεκινήσει οι προπονήσεις στο κλειστό της Ζωφριάς και παρόντες είναι μόνο ορισμένοι Έλληνες παίκτες, ωστόσο ο Βαγγέλης Ζιάγκος αισιοδοξεί ότι την άλλη εβδομάδα θα έχει συμπληρωμένο το ρόστερ, ώστε να μπορέσει η ομάδα με λίγες προπονήσεις όλη μαζί να παραταχθεί στον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς, στις 24 του μήνα με τον Κολοσσό για το Κύπελλο.

Ποιο είναι αυτό το ρόστερ όμως; Για τις θέσεις των γκαρντ ο Ζιάγκος υπολογίζει τον Μιχάλη Πολυτάρχου, που έχει συμβόλαιο από πέρυσι με την ΑΕΚ,και τον Νίκολιτς, που όπως όλα δείχνουν θα επιστρέψει και αυτός από πέρυσι. Απέκτησε τον πλέι μέικερ Κασμίρ Ράιτ, που θα κάνει δίδυμο με τον Νίκολιτς,και τον σούτινγκ γκαρντ Ντέιβιντ Κάιλς, που θα κάνει δίδυμο με τον Πολυτάρχου, ενώ πιθανότατα να αποκτηθεί και ο διεθνής με την Εθνική παίδων Οικονομόπουλος.

Τη θέση "3" θα καλύψουν ο Καναδοαμερικανός Γκάρετ Ουίλιαμσονκαι ο Λεωνίδας Κασελάκης, υπάρχει δε και ο Παπαδιονυσίου από πέρυσι, ενώ για τη γραμμή των ψηλών προορίζονται ο Αμερικανός Βέρνον Γκούντριτζ, ο Ζήσης Σαρικόπουλος, ο Γιώργος Τσιάκος, που έχει συμβόλαιο από πέρυσι, και ο Μιχάλης Καμπερίδης, που αποκτήθηκε από τον Φιλαθλητικό έναντι μιας μικρής αποζημίωσης. Στόχο αποτελεί και η απόκτηση του Νίκου Μπάρλου προκειμένου να κάνει δίδυμο με τον Καμπερίδη στη θέση "4" και μάλιστα οι συζητήσεις μαζί του έχουν προχωρήσει πολύ. Ο Πατρινός εμφανίζεται διστακτικός επειδή έχει... παρελθόν με την ΑΕΚ (έχει παίξει σε αυτήν, αλλά δεν έχει πληρωθεί), όμως υπάρχει αισιοδοξία ότι στο τέλος θα επιτευχθεί συμφωνία.

Μέχρι στιγμής οι προπονήσεις γίνονται μόνο με τους Έλληνες, αλλά από βδομάδα θα είναι εδώ και οι ξένοι. Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένονται στην Αθήνα οι Ράιτ, Κάιλς, Ουίλιαμσον και Νίκολιτς, ενώ ο Γκούντριτς θα καθυστερήσει λίγες μέρες. Το ευχάριστο είναι ότι την Τετάρτη η ΚΑΕ πήρε το ΑΦΜ της, έτσι μπορούν να υπογραφούν όλα τα συμβόλαια και να ανακοινωθεί η απόκτηση και των Ελλήνων παικτών.

Αυτοί που δεν ήρθαν

Μέσα στις τόσες περιπτώσεις παικτών που απάσχολησαν τον Ζιάγκο στην προσπάθειά του να στελεχώσει το ρόστερ της ΑΕΚ ξεχωρίζουν και τρεις που είχαν πολύ καλές πιθανότητες να έρθουν, αλλά τελικά δεν ήρθαν.

Ο ένας είναι ο πολύπειρος Μανόλης Παπαμακάριος. Προτάθηκε στην ΑΕΚ κάποια στιγμή, αλλά η στιγμή αυτή ήταν... περασμένη. Ο Ζιάγκος δηλαδή είχε κλείσει τις θέσεις των γκαρντ και δεν ήθελε να κάνει αλλαγές για να χωρέσει τον διεθνή γκαρντ. Έτσι δεν μπήκε καν σε συζητήσεις μαζί του.

Ο δεύτερος είναι ο Πατ Γιούιν. Με αυτόν τον παίκτη η ΑΕΚ ασχολήθηκε από τότε που ακόμα ήταν στα πράγματα το... προηγούμενο διοικητικό σχήμα. Προσπάθησε μέχρι την τελευταία στιγμή να τον αποκτήσει, είχε συγκλίνει μαζί του πάρα πολύ όσον αφορά τις αποδοχές του, αλλά τελικά ο γιος του θρυλικού άσου του ΝΒΑ προτίμησε την Κηφισιά, που ίσως να του πρόσφερε και μεγαλύτερες εγγυήσεις ότι θα πάρει τα χρήματά του.

Ο τρίτος είναι ο Τζάρεντ Σο. Ενας Αμερικανός σέντερ, που αποφοίτησε την άνοιξη από το πανεπιστήμιο Γιούτα Στέιτ και κρίθηκε ως μία πάρα πολύ καλή περίπτωση. Υπήρξε συμφωνία μαζί του, ωστόσο όταν η κουβέντα ήρθε στο πότε και πώς θα έρθει στην Ελλάδα ώστε να ενσωματωθεί στις προπονήσεις, η ΑΕΚ ενημερώθηκε ότι του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τις ΗΠΑ. Ο λόγος; Είχε συλληφθεί προ καιρού για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών! Η απαγόρευση αυτή πρόκειται να αρθεί στο τέλος του μήνα, οπότε θεωρητικά θα μπορούσε η ΑΕΚ να περιμένει λίγο ακόμα, όμως κανείς στην ομάδα δεν το συζήτησε περισσότερο, καθότι ένα παιδί που έχει παρελθόν με ναρκωτικά δεν είναι και η καλύτερη συναναστροφή για τους συμπαίκτες του. Έτσι ο Ζιάγκος κατέληξε στον Βέρνον Γκούντριτζ.