Έγραψε ιστορία το Ελληνικό

Πέτυχε το απόλυτο το Ελληνικό στο μπάσκετ γυναικών και η χρονιά αυτή θα είναι ορόσημο στην ιστορία του. Μετά την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας στην Κω, κέρδισε και το πρωτάθλημα σήμερα με την τέταρτη νίκη του επί του Πρωτέα Βούλας (63-56).

Είναι μεγάλη επιτυχία αυτό που κατάφερε το Ελληνικό, γιατί από πέρυσι που ανέβηκε στην Α1 έδειξε μία αξιοπρόσεκτη πορεία με ανοδική τροχιά. Ομάδα που βάδιζε πάνω σε πλάνο, χωρίς να επηρεάζεται και να αποπροσανατολίζεται από προβλήματα. Δεν ήταν και λίγο να μην έχει δική της έδρα και να περιφέρεται από γήπεδο σε γήπεδο. Παρόλα αυτά έμεινε συσπειρωμένη και ήταν ΟΜΑΔΑ με τη σημασία της λέξης.


Η Ελένη Καπογιάννη εκτός από πολύ καλή παίκτρια εξελίσσεται και σε προπονήτρια υψηλού επιπέδου. Μετέφερε στο Ελληνικό την αύρα του πρωταθλητισμού με τον οποίο είχε γαλουχηθεί φορώντας τη φανέλα του Σπόρτιγκ. Αύριο συμπληρώνει δύο χρόνια στο τιμόνι του Ελληνικού. Μία χρυσή διετία ομολογουμένως.
Στον δεύτερο τελικό που έγινε στη Βούλα, το Ελληνικό απέναντι σε μία ομάδα που αποτελεί κι αυτή την ευχάριστη έκπληξη, επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του.
Τα δεκάλεπτα: 15-12, 27-29, 41-51, 56-63.
ΠΡΩΤΕΑΣ Β. (Α. Δάγλας): Δασκαλοπούλου 6 (2), Λύμουρα 7 (10 ασίστ), Μαγαλιού 11 (2), Μπαρμπερίδου 7 (1), Παυλοπούλου,  Σωτηρίου 11 (2), Φρίμαν 10, Βλάχου 4, Τετενέ.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ (Ε. Καπογιάννη): Γκοτζή 2, Σταμάτη 9 (2), Σπυριδοπούλου 23 (4), Ρουμπελάκη, Παντέλη, Μπαλτά, Νικολαΐδου 4, Χαλιβέρα 4, Τζόνσον 16, Μπόνη 5 (1).