Αποστολή στο ΝΒΑ!

missas

Για τις ΗΠΑ αναχωρεί την Τρίτη ο Κώστας Μίσσας συνοδευόμενος από τον Γιώργο Κόνιαρη προκειμένου να έχει τις πρώτες εκ του σύνεγγυς συζητήσεις με τους Κουφό, Καλάθη, Αντετοκούνμπο ενόψει Μουντομπάσκετ.

 

Προπονητής για την Εθνική μπορεί να μην έχει βρεθεί ακόμα, όμως η ομοσπονδία ανοίγει τον κύκλο των εκ του σύνεγγυς επαφών της με τους τρεις Έλληνες διεθνείς, που αγωνίζονται στο ΝΒΑ, ώστε να εξασφαλίσει την παρουσία τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας. Για το λόγο αυτό ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων, Κώστας Μίσσας, αναχωρεί την Τρίτη για τις ΗΠΑ έχοντας μαζί του και τον νομικό σύμβουλο της ΕΟΚ, Γιώργο Κόνιαρη.

Πρώτος σταθμός των δύο ανδρών θα είναι το Μέμφις, όπου αγωνίζονται ο Κουφός και ο Καλάθης. Οι Γκρίζλις υποδέχονται το βράδυ της Τρίτης (ξημερώματα Τετάρτης ώρα Ελλάδας) τους Νικς, αλλά οι δύο εκπρόσωποι της ΕΟΚ δεν θα δουν το παιχνίδι, διότι δεν θα έχουν προλάβει να φτάσουν. Θα μείνουν εκεί ως το Σάββατο, οπότε θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν όλες τις επαφές με τους δύο παίκτες, τους ατζέντηδές τους και φυσικά με τους παράγοντες των Γκρίζλις, με τους οποίους οι συζητήσεις είναι σημαντικές, διότι υπάρχει και το πολύ σπουδαίο ζήτημα της ασφάλισης των παικτών, που πρέπει να διευθετηθεί. Την Παρασκευή το βράδυ θα παρακολουθήσουν τον Κουφό και τον Καλάθη να παίζουν κόντρα στους Κλίπερς και το Σάββατο θα αναχωρήσουν για τη Φιλαδέλφεια.

Εκεί θα φτάσουν και οι Μπακς την Κυριακή (διότι το Σάββατο παίζουν στο Μιλγουόκι με τους Πέισερς) προκειμένου τη Δευτέρα το βράδυ να αντιμετωπίσουν τους Σίξερς. Στο διάστημα μέχρι αυτό το παιχνίδι οι Μίσσας και Κόνιαρης θα συναντηθούν με τον Αντετοκούνμπο και τους παράγοντες των Μπακς, ενώ θα παρακολουθήσουν αγωνιζόμενο τον νεαρό κόντρα στην ομάδα της Φιλαδέλφεια. Ακολούθως οι δύο άνδρες θα επιστρέψουν στην Αθήνα.

Αυτή θα είναι το πρώτο, αλλά όχι και το τελευταίο ταξίδι εκπροσώπων της ΕΟΚ στις ΗΠΑ. Θα ακολουθήσει κι άλλο αργότερα, όταν προφανώς θα έχει βρεθεί ο ομοσπονδιακός προπονητής, ο οποίος θα συναντήσει κι αυτούς τους τρεις Έλληνες διεθνείς μαζί με τον γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας, Τάκη Τσαγκρώνη, ο οποίος θα επιχειρήσει να διευθετήσει οριστικά όλα τα διαδικαστικά ζητήματα.