Στο ΑΣΕΑΔ εναποθέτει τις ελπίδες του

Την ανατροπή της απόφασης της ΕΟΚ για τον μηδενισμό του στον αγώνα γυναικών με την Αναγέννηση Ρυσίου, θα επιδιώξει ο Παναθηναϊκός με την προσφυγή που κατέθεσε στο ΑΣΕΑΔ.

Όπως είναι γνωστό, η συνάντηση της 14ης μέρας στο Ρύσιο δεν έγινε γιατί ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε στο γήπεδο χωρίς τα δελτία των παικτριών του, υποστηρίζοντας ότι αυτά εκλάπησαν από διάρρηξη στο πούλμαν της ομάδας.

Ο μηδενισμός αυτός και σε συνδυασμό με τις δύο ήττες που γνώρισαν στη συνέχεια οι πρωταθλήτριες από τον ΠΑΟΚ και το Ελληνικό, στοίχισαν ακόμη και τη δεύτερη θέση στην ομάδα της Γιασεμής Σαμαντούρα. Κάτι που σημαίνει ότι θα ξεκινήσει τη φάση των πλέι οφ με μειονέκτημα έδρας.

Η πρώτη θέση, έτσι κι αλλιώς, είναι εξασφαλισμένη από το Ελληνικό. Οπότε ο Παναθηναϊκός προσβλέπει μόνο στη δεύτερη θέση, την οποία κατέχει τώρα ο Πρωτέας Βούλας.

Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ αναμένεται με ενδιαφέρον, γιατί αν επαναληφθεί ο αγώνας και νικήσει ο Παναθηναϊκός, τότε θα προκύψουν σημαντικές ανακατατάξεις. Ακόμη και στην περίπτωση που ο Πρωτέας κερδίσει την Κυριακή (τελευταία αγωνιστική ημέρα της κανονικής περιόδου) το Ελληνικό, θα ισοβαθμήσει με τον Παναθηναϊκό (με την προϋπόθεση ότι οι «πράσινες» θα νικήσουν τον Αθηναϊκό). Και η ισοβαθμία στη δεύτερη θέση ευνοεί τον Παναθηναϊκό, που στην έδρα του κάλυψε τη διαφορά των πέντε πόντων με την οποία είχε χάσει στη Βούλα.
Επίσης ενδέχεται να επηρεαστεί και η Αναγέννηση Ρυσίου, αν χάσει το βαθμό της νίκης και κατρακυλήσει από την έκτη θέση, οπότε δεν θα αποφύγει τα «πλέι άουτ».

Η σχετική ανακοίνωση του Ερασιτέχνη αναφέρει:

«Ο Παναθηναϊκός Α.Ο ανακοινώνει την προσφυγή του στο ΑΣΕΑΔ κατά της απόφασης της Ε.Ο.Κ για τον μηδενισμό της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Συλλόγου στον αγώνα με την Αναγέννηση Νέου Ρυσίου. Διαβεβαιώνει, δε, τους φιλάθλους του Συλλόγου ότι ο Παναθηναϊκός Α.Ο θα διαφυλάξει όλα τα έννομα συμφέροντά του, έτσι ώστε το πρωτάθλημα να κριθεί εντός των αγωνιστικών χώρων και όχι στα γραφεία».