Η νίκη του Ολυμπιακού επισκιάστηκε από τα επεισόδια

dimitrakoy olymp

Ο Ολυμπιακός με ανακοίνωσή του διαμαρτύρεται για την ελλιπή αστυνόμευση στον αγώνα μπάσκετ γυναικών με τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη.

Αντί να καταδικάσει τα επεισόδια που έγιαναν Κυριακή μεσημέρι με την παρουσία οικογενειών και μικρών παιδιών στο γήπεδο, πετάει το μπαλάκι στην Αστυνομία. Το γεγονός ότι αυτοί που επιχείρησαν «ντου» στο γήπεδο έφεραν κροτίδες βεγγαλικά, ρόπαλα και πήγαν στο «κλειστό» για να προκαλέσουν επεισόδια και όχι φυσικά για να ενισχύσουν την ομάδα των γυναικών, περνάει ασχολίαστο. Φυσικά, να μη θιγούν οι οργανωμένοι. 

Από την άλλη, ο νέος Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης ζήτησε τις εκθέσεις της Αστυνομίας για να επιβληθούν κυρώσεις, αλλά όπως δεν έγινε τίποτα σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, ούτε τώρα προβλέπεται να γίνει κάτι δραστικό.

Οι «μπαχαλάκηδες» στις εγχώριες διοργανώσεις δρουν ανενόχλητα, ενώ απομονώνονται όταν πρόκειται για ευρωπαϊκούς αγώνες, όπου εκεί οι ομάδες ξέρουν οι διοργανωτές δεν χαρίζονται και τιμωρούν το παραμικρό.

Μετά τα όσα έγιναν εκτός γηπέδου, ο αγώνας Πανιωνίου – Ολυμπιακού που άρχισε με μία ώρα καθυστέρηση, μέχρι να αδειάσουν οι εξέδρες, περνάει σε δευτερεύουσα μοίρα. Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν με 73-59 και …θυμήθηκαν τον τελευταίο αγώνα στην Τουρκία. Με τη μόνη διαφορά ότι τότε μέχρι το 30΄ διεκδικούσαν τη νίκη και κατέρρευσαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ το αντίθετο συνέβη σήμερα στη Ν. Σμύρνη. Για 30΄ο Πανιώνιος ήταν ανταγωνιστικός και έβαλε πολλά προβλήματα στον αντίπαλό του, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο  με επιμέρους 24-7 ο Ολυμπιακός άλλαξε τη ροή του αγώνα και έφτασε άνετα στο 7Χ7, μ κορυφαία την Εβίνα Σταμάτη (5/8 τρίποντα).

Τα άλλα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:

Παναθηναϊκός – Δάφνη Αγ. Δημητρίου 64-42

ΠΑΟΚ – Νίκη Λευκάδας 65-58 

Παναθλητικός – Αθηναϊκός 68-77

Πρωτέας Β. – Άρης 78-53

Τερψιθέα – Κρόνος 70-84

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(7 αγώνες)

1. H  Ολυμπιακός        14

2. Παναθηναϊκός  12         

3. Παναθλητικός   11          

4. ΠΑΟΚ    11          

5.  Αθηναϊκός        10         

6. Πανιώνιος         10          

7.  Δάφνη        10          

8. Νίκη Λευκ.            10        

9.  Άρης                    10        

10. Πρωτέας Β.           9            

11. Κρόνος                 8           

12. Τερψιθέα             8           

* Αθηναϊκός και Πρωτέας Βούλας έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (10/12)Ολυμπιακός - ΠΑΟΚΠαναθηναϊκός - ΠαναθλητικόςΚρόνος Αγ. Δημητρίου - Πρωτέας ΒούλαςΔάφνη Αγ. Δημητρίου - Πανιώνιος (11/12)Νίκη Λευκάδας - Τερψιθέα (11/12)Άρης - Αθηναϊκός (11/12)