Ο Κολοσσός έχει τον... τρόπο στο Αλεξάνδρειο!

4241078 1

 

Ο Κολοσσός Ρόδου έκανε κάτι που... συνηθίζει ενισχύοντας την εξαιρετική παράδοσή του απέναντι στον Άρη στο Nick Galis Hall καθώς στο καταπληκτικό παιχνίδι του Λούκα Μπραϊκοβιτς επικράτησε με 60-69 απέναντι στον μονοδιάστατο και κουραστικό, σε αγωνιστική λογική Άρη.

Ο Κολοσσός Ρόδου ήταν καλύτερος και σίγουρα πληθωρικός σε σχέση με τον Άρη καθώς έκανε στοχευμένο παιχνίδι, με πολλαπλούς τρόπους έκφρασης στην επίθεση και ηγέτη τον Λούκα Μπραϊκοβιτς ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε στη ρακέτα. Εν αντιθέσει με τον Άρη ο οποίος ήταν κουραστικά μονοδιάστατος στο παιχνίδι του, πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό την εμμονή του στο μακρινό σουτ (39 τρίποντα!). Στην επιστροφή του στη δράση έπειτα από δυόμισι μήνες ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν κατάφερε να κρύψει το μεγάλο διάστημα της απουσίας του.

Ο αγώνας

Ο Κολοσσός είχε τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού στην πρώτη περίοδο έχοντας ως βάση στην επιθετική λειτουργία του τον Λούκα Μπραΐκοβιτς (8π.) και με σαφή πρόθεση να βγάλει συνεργασίες με τελικό αποδέκτη τον τελευταίο. Αντιθέτως ο Άρης αναλώθηκε σ’ ένα περιφερειακό παιχνίδι με… μπόλικο μακρινό σουτ (1/7). Κι έτσι οι Ροδίτες προηγήθηκαν με 5-13 έπειτα από έξι αγωνιστικά λεπτά διατηρώντας τη διαφορά στο ίδιο επίπεδο μέχρι το τέλος της περιόδου (11-19).

Οι φιλοξενούμενοι πάτησαν σε διψήφια διαφορά (11-22, 12') κι εκεί ο Άρης ανέβασε το επίπεδο ενέργειάς του στην άμυνα, κυρίως όμως βελτίωσε το ποσοστό του στο μακρινό σουτ. Οι Ροδίτες συμπλήρωσαν δυόμισι λεπτά χωρίς καλάθι, έκαναν πολλά λάθη και ο Άρης πλησίασε στο σκορ (18-22, 14'). Εκεί ο Περνάντες κράτησε την πρωτοπορία για τον Κολοσσό για να ακολουθήσουν τα διαδοχικά τρίποντα του Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς (32-34 ημ.) τιμωρώντας την άμυνα ζώνης των φιλοξενούμενων.

Ο Κολοσσός δεν άλλαξε τη λογική του καθώς συνέχισε την επένδυση συνεργασιών οι οποίες κατέληγαν στον Μπραΐκοβιτς από τη στιγμή που ο τελευταίος τελείωνε τις φάσεις ενώ ο Άρης βρήκε μακρινά σουτ από τους Τολιόπουλο, Χάρελ αλλά και λύσεις από τον ΝτεΣόουζα από κοντινή απόσταση (44-44, 25'). Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ πέτυχε τον πρώτο πόντο του - έπειτα από απουσία δυόμισι μηνών - σ' ένα σημείο όπου ο Κολοσσός ήταν καλύτερος στο γήπεδο χτίζοντας καλύτερες επιθέσεις κι έχτισε μια μικρή διαφορά χάρη σε δύο τρίποντα του Ιωσήφ Κολοβέρου (45-52, 28') η οποία θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη αλλά οι Ροδίτες αστόχησαν σε τέσσερις διαδοχικές βολές. Ο Άρης βρήκε αντίδραση μέσα από τα μακρινά σουτ και μάλιστα με buzzer beater του Τζόναθαν Σταρκ μείωσε σε 53-54 στο τέλος της περιόδου.

Η ενέργεια του Κολοσσού στην άμυνα οδήγησε τον Άρη σε λάθη αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν εξαργύρωσαν την προσπάθειά τους καθώς ο Σίτου παρέμεινε απελπιστικά άστοχος από τη γραμμή των βολών (55-57, 32:30). Εκεί ο Άρης απέκτησε περισσότερες κατοχές μέσα από τα κλεψίματα του Μποχωρίδη αλλά πλήρωσε την εμμονή του στο μακρινό σουτ καθώς δεν μετουσίωσε την προσπάθειά του στην άμυνα (57-57, 35'). Ο Κολοσσός δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο απλά χρησιμοποίησε το μυαλό του στην επίθεση κι έτσι ξέφυγε με 58-64 περίπου τρία λεπτά πριν το φινάλε.

Ο Γιάννης Καστρίτης επέλεξε χαμηλό σχήμα με τέσσερα γκαρντ για πίεση σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου αλλά είδε τον Άντριου Γκάουντλοκ να βάζει το μεγαλύτερο σουτ του αγώνα (60-67)