ΑΕΚ για... υψηλές πτήσεις

βασιλ

Με τον Αμερικανό γκαρντ να πετάει και πάλι... φωτιές στην επίθεση, η ΑΕΚ επικράτησε της Μπάνβιτ (92-88) στο δεύτερο φιλικό της Προύσας και έδειξε να βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

Αν απέναντι στην Τόφας έδειξε καλά στοιχεία και άφησε υποσχέσεις ενόψει της συνέχειας, στο δεύτερο φιλικό με την Τουρκία το... πιστοποίησε. Όπως πιστοποίησε και ο Μάικλ Ντίξον ότι πρόκειται για έναν παίκτη που γνωρίζει καλά τον τρόπο για να στέλνει τη μπάλα... συστημένη στα αντίπαλα καλάθια. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν για άλλη μια φορά ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ και με τους 24 πόντους που σημείωσε οδήγησε τους «κιτρινόμαυρους» στη νίκη με 92-88.

Βέβαια το σκορ θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερο, αφού η διαφορά είχε φτάσει και στους 15 πόντους (85-70) πέντε λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα. Ομως οι παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς χαλάρωσαν, επαναπαύτηκαν και λίγο έλειψε να το πληρώσουν ακριβά. Παρόλα αυτά, κατάφεραν να κρατήσουν τη νίκη και να δείξουν ότι βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο ενόψει της συνέχειας. Σήμερα η Ενωση αντιμετωπίζει την Ουσάκ Σπορτίφ (6μ.μ.) στον τελικό του τουρνουά της Προύσας.

Η απόδοση του Αμερικανού συνοδεύτηκε επίσης από 6/7 βολές, 3/5 δίποντα, 4/6 τρίποντα και 3 ασίστ, ενώ ανεβασμένος παρουσιάστηκε και ο Τζαουάντ Γουίλιαμς, ο οποίος πρόσθεσε άλλους 16 πόντους και 5 ριμπάουντ. Στην  επίθεση της ΑΕΚ πρόσφεραν τα μέγιστα και οι Βασιλειάδης, Σάκοτα, Μιλόσεβιτς, αν και παρατηρήθηκαν εκ νέου αδυναμίες στην άμυνα από τη στιγμή που (ουσιαστικά) κρίθηκε το ματς και μετά.

Να σημειωθεί ότι εκτός δωδεκάδας έμεινε ο τραυματίας Νίκολα Ιβάνοβιτς ο οποίος δεν έχει φορέσει ακόμα την «κιτρινόμαυρη» φανέλα, όπως επίσης και ο Εντιν Ατιτς. Επίσης δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου οι Μωραΐτης, Τσαλμπούρης και Σκουλίδας.  Πάντως η γενική εικόνα της ΑΕΚ ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για (ακόμα μεγαλύτερη) βελτίωση. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς έλεγχε απόλυτα το ματς, είχε σταθερά το προβάδισμα στο σκορ, αν και στα τελευταία λεπτά χρειάστηκε τις βολές του Σάκοτα (στα 5'') για να «σφραγίσει» τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 46-41, 70-63, 92-88.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 5 (6 ασίστ), Σάκοτα 15, Βασιλειάδης 16, Μιλόσεβιτς 10 (6 ριμπ.), Ντίξον 24, Λαρεντζάκης, Όουενς 2, Μωραΐτης, Μαυροειδής 4 (4 ριμπ.), Σκουλίδας, Γουίλιαμς 16 (5 ριμπ.)

Μπάνβιτ (Φιλιπόφσκι): Ουλουσόι, Μούριτς 9, Κούλιγκ 2, Όρελικ 14, Ακιέλ 4, Μουτλού 2, Βίντμαρ 11, Σαπέλ 25, Μουτάφ 3, Θίοντορ 18.