Μνήμες από το παρελθόν στον Άλιμο (pics)

veteranoi 1.pg

Παλιές δόξες του ελληνικού μπάσκετ συναντήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο Βυζαντινό Γυμναστήριο από τον Δήμο Αλίμου, έχοντας έναν και μόνο σκοπό. Την ενίσχυση του ιδρύματος του «Αγίου Ανδρέα» το οποίο επιτελεί σημαντικό έργο στον τομέα της παιδικής προστασίας από το 1947!

 

Αναλυτικά:

«Η ομάδα του συλλόγου βετεράνων καλαθοσφαιριστών Ελλάδας με προπονητή τον Γιάννη Ιωαννίδη νίκησε με 90-68 την ομάδα βετεράνων του Πανιωνίου με προπονητές τον Αλέξη Παπαδάτο και τον Χρήστο Τριανταφύλλου, που είχε ενισχυθεί από παίκτες του Αλίμου, του Πέρα και των Τραχώνων, αλλά αυτό είχε ελάχιστη σημασία. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι σπουδαίες μορφές του μπάσκετ, όπως ο Ντούσαν Βούκσεβιτς, ο Βαγγέλης Βουρτζούμης, ο Νίκος Κασουρίδης, ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, ο Νίκος Μπουντούρης, ο Δήμος Ντικούδης, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Μπάνε Πρέλιεβιτς, ο Ευθύμης Ρεντζιάς, ο Γιάννης Σιούτης και ο Κώστας Τσαρτσαρής από την ομάδα των βετεράνων.

Από την άλλη πλευρά, ο Μάκης Δρελιώζης, ο Θόδωρος Καραμανώλης, ο Μιχάλης Κουρής, ο Θανάσης Κωνσταντώνης, ο Παναγιώτης Μακρυδήμας, ο Γιώργος Μποσγανάς, ο Παύλος Ξυνογαλάς, ο Σπύρος Παντελιάδης, ο Γιώργος Σολωμός και ο Γιώργος Τσιριγωτάκης, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, για την ενίσχυση της παιδόπολης του Αγίου Ανδρέα. Διαιτητές ήταν ο Κώστας Ρήγας, ο Λάζαρος Βορεάδης και ο Κώστας Τευτίκης.

Παράλληλα τον αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους, ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Γιώργος Σιγάλας, οι οποίοι υπέγραψαν εκατοντάδες αυτόγραφα, μαζί με τους παίκτες των δύο ομάδων. Σημαντική και η βοήθεια της Ζήνας Κουτσελίνη (από το Star Chanel), η οποία παρουσίασε την εκδήλωση. Πολύ όμορφες στιγμές έλαβαν χώρα στο ημίχρονο, στη διάρκεια του οποίου σχηματίσθηκαν δύο μικτές ομάδες. Από την μια, ο Θοδωρής Παπαλουκάς και ο Κώστας Τσαρτσαρής ήταν συμπαίκτες με νεαρά παιδιά από την ομάδα του Αλίμου και από την άλλη ο Σπύρος Παντελιάδης και ο Γιώργος Τσιριγωτάκης.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, βράβευσε για την προσφορά τους στο Ελληνικό μπάσκετ, τον Γιώργο Πρίντεζη του Ολυμπιακού και τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς του Παναθηναϊκού, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από την μητέρα του, Ντράγκανα:

«Είναι μεγάλη στιγμή για τον Δήμο Αλίμου, που τόσο αυτοί οι δύο αθλητές που συνεχίζουν να προσφέρουν πάρα πολλά, όσο και οι υπόλοιποι οι οποίοι μας έχουν κάνει υπερήφανους στο παρελθόν και αποτελούν πρότυπα για την νεολαία, έδωσαν το «παρών» σε αυτόν τον αγώνα και βοήθησαν στην ενίσχυση του ιδρύματος του Αγίου Ανδρέα», τόνισε ο δήμαρχος Αλίμου, ενώ από την πλευρά του ο Γιώργος Πρίντεζης πρόσθεσε.

«Ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους του δήμου Αλίμου για την τιμή που μου έκαναν και πάνω απ' όλα τους συγχαίρω για την φιλανθρωπική τους δράση. Όλοι μας πρέπει να στηρίζουμε τέτοιες κινήσεις και να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας». Ο Δήμος Αλίμου βράβευσε επίσης τον Γιάννη Ιωαννίδη, τον Μπάνε Πρέλιεβιτς, τον σύλλογο Ελλήνων καλαθοσφαιριστών, τον αντιπρόεδρο της ΕΣΚΑΝΑ, τον σπουδαίο Έλληνα σπρίντερ Περικλή Ιακωβάκη, τον τενίστα Θοδωρή Αγγελίνο και την βολειμπολίστρια Ρούλα Πραγκαλούδη.

Οι άνθρωποι του Βυζαντινού γυμναστηρίου φιλοξένησαν άριστα και με μεγάλη θέρμη την εκδήλωση, βοηθώντας τα μέγιστα στην τέλεση της. Ο Δήμος Αλίμου θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσοι έβαλαν το λιθαράκι τους για την πετυχημένη εκδήλωση κι επιφυλάσσεται για ακόμα περισσότερες στο άμεσο μέλλον».

Beteranoi Panioniou

Bosganas

Bourtzoumis

Iakobakis Giannakis

Ioanidis Panteliadis

Preljevic

Ntikoudis