Η Δευτέρα των εκπλήξεων!

mpourousis

Απρόσμενες ήττες υπέστησαν η Ολίμπια Μιλάνο και η Σιένα για την τρίτη αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Αντώνη Φώτση και του Γιάννη Μπουρούση κόντραρε μόλις για ένα δεκάλεπτο την Αβελίνο (προηγήθηκε στο 10’ με 20-18) και στη συνέχεια υπέκυψε στις ορέξεις της και διασύρθηκε με 80-58. Αυτή ήταν και η δεύτερη ήττα του συγκροτήματος του Σέρτζιο Σκαριόλο.

 Ο «Batman» σε 19 λεπτά συμμετοχής σημείωσε επτά πόντους και μάζεψε έξι ριμπάουντ, ενώ σε χαμηλότερα επίπεδα κυμάνθηκε η απόδοση του Γιάννη Μπουρούση με δύο πόντους και ισάριθμα «σκουπίδια» στα δώδεκα λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ. Κορυφαίος του αγώνα ο Νιγηριανός –με βρετανικό διαβατήριο- Ντούντι Εμπι (19 π., 11 ριμπ., σε 35’). Δύο ασίστ και ένα ριμπάουντ ήταν η προσφορά του –πρώην παίκτη του Αρη- Νταν Μαυραειδή, ενώ ο άλλοτε άσος του Πανελληνιού Μουσταφά Σακούρ σκόραρε δώδεκα ποντους σε 32 λεπτά.

Στο άλλο ματς της ημέρας η Βαρέζε απέδειξε ότι είναι η -μέχρι τώρα- έκπληξη του φετινού «Σπαγγέτι Σιρκουί» κάμπτοντας την αντίσταση της πρωταθλήτριας Σιένα εντός έδρας με 74-67. Με αυτή τη νίκη -διατήρησε το αήττητο- ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα όπου βρίσκονται ακόμα η Βίρτους Μπολόνια με τη Σάσαρι. Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμπι Ερε. Ο Νιγηριανός –με αμερικανικό διαβατήριο- δεν σκόραρε μόνο είκοσι πόντους, αλλά παράλληλα «κατέβασε» πέντε ριμπάουντ και έδωσε τρία έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του. Σε 23 λεπτά, ο Ντούσαν Σάκοτα πέτυχε ένα τρίποντο και μοίρασε δύο ασίστ. Από την πλευρά των ηττημένων ο Ντάνιελ Χάκετ ξεχώρισε με είκοσι πόντους, οι οποίοι πάντως δεν ήταν αρκετοί για να οδηγήσουν τον σύλλογο της Τοσκάνης στη νίκη.