• NBA
  • Posted

Οι πρωταγωνιστές της εβδομάδας (vids)

Ο Πολ Τζορτζ ανήκει και πάλι στην ελίτ των καλύτερων παικτών του κόσμου, αφού μετά από τη μεγάλη περιπέτεια που είχε με τον τραυματισμό του το καλοκαίρι του 2014, γίνεται πάλι ο παίκτης που όλοι θαυμάζαμε και έμοιαζε ικανός να σταματήσει τον Λεμπρόν Τζέιμς στην Ανατολή. 

Οι Γουόριορς συνεχίζουν να αποδεικνύουν ότι είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου έχοντας πλέον 19 νίκες και καμία ήττα, ενώ οι 76ers έχουν την ακριβώς αντίθετη πορεία με 18 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Σπερς (14-4) και Θάντερ (11-7) ακολουθούν τους Γουόριορς στη Δύση, ενώ στην Ανατολή η πρώτη τριάδα αποτελείται από τους Καβαλίερς (13-4), Πέισερς (11-5) και Μπουλς (10-5). 

Το πρόσωπο της εβδομάδας

Πολ Τζορτζ: Ο φόργουορντ των Πέισερς οδήγησε την ομάδα του σε 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, την εβδομάδα που μας πέρασε απέναντι σε Γουίζαρντς, Μπουλς (βασικοί ανταγωνιστές στην Ανατολή) και Λέικερς έχοντας 37,3 πόντους και 6,7 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Απολαύστε τον απέναντι στους Γουίζαρντς το καλάθι των οποίων φόρτωσε με 40 πόντους και 7/8 τρίποντα. 

Η δήλωση της εβδομάδας

Κόμπι Μπράιαντ: Ο σταρ των Λέικερς ανακοίνωσε με ένα γράμμα ότι αποχωρεί από τα παρκέ του ΝΒΑ. Αν κάποιος απομονώσει την πρώτη και τελευταία φράση του γράμματος θα διαβάσει: "Αγαπημένο μπάσκετ {...}θα σ᾽ αγαπώ για πάντα".

Οι Έλληνες του ΝΒΑ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η απόδοσή του έπεσε αισθητά στα τελευταία δύο παιχνίδια με 8 και 9 πόντους εναντίον των Χόρνετς και των Νάγκετς αντίστοιχα. Την τελευταία εβδομάδα μέτρησε 13,7 πόντους και 5 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, ενώ οι Μπακς ηττήθηκαν σε 3 αγώνες και κέρδισαν μονάχα τους Νάγκετς.

Κώστας Κουφός: Με εξαίρεση το παιχνίδι απέναντι στους Μάβερικς που έμεινε άποντος παρά τη νίκη της ομάδας του, ο Κουφός είχε 14,6 πόντους και 9,6 ριμπάουντ ανά αγώνα απέναντι σε Γουόριορς, Μπακς και Τίμπεργουλβς. Οι Κινγκς πέτυχαν 2 νίκες στα τελευταία 4 παιχνίδια της εβδομάδας.

Κώστας Παπανικολάου: Οι Νάγκετς μετρούν 5 συνεχόμενες ήττες και ο Έλληνας φόργουορντ σκόραρε 2 πόντους απέναντι στους Μάβερικς, ενώ έμεινε άποντος στα υπόλοιπα παιχνίδια.