• NBA
  • Posted

Βρήκαν τον τρόπο οι Νικς

Πραγματοποιώντας εμφάνιση καρμπόν με το πρώτο παιχνίδι, η Νέα Υόρκη λύγισε την αντίσταση της Βοστώνης με 87-71 και πήρε σαφές προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση των πλέι οφ. Αρνητικό ρεκόρ από τους Σέλτικς, οι μόλις 23 πόντοι που σκόραραν στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι Νικς έχουν βρει τον τρόπο να κερδίζουν με τον ίδιο –εκνευριστικό για τους αντιπάλους τους- τρόπο κάθε παιχνίδι με τους Σέλτικς. Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι διατηρούν ένα μικρό προβάδισμα, αλλά από το τρίτο δωδεκάλεπτο η άμυνα σφίγγει σε υπερβολικό βαθμό, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μην βρίσκουν οι παίκτες του Ντοκ Ρίβερς τον δρόμο για το καλάθι με κανέναν τρόπο.

Κάπως έτσι το 48-42 υπέρ της Βοστώνης μετατράπηκε σε 74-59 στο 36’ κι όλα πλέον είχαν κριθεί. Εκπληκτικός ξανά ο Καρμέλο Άντονι (34 π.), ενώ ο Τζέι Αρ Σμιθ ο οποίος βραβεύτηκε ως ο καλύτερος έκτος παίκτης του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο, λίγο πριν το τζάμπολ, ήταν εντυπωσιακός με 19 πόντους κι ένα φοβερό τρίποντο ακριβώς με τη λήξη της πρώτης περιόδου.

Στους 18 πόντους έφτασε για τους ηττημένους ο Πολ Πιρς ενώ δώδεκα πέτυχε ο Κέβιν Γκαρνέτ, με την απόδοσή του πάντως να μην κρίνεται ικανοποιητική.

Δωδεκάλεπτα: 26-20, 42-48, 74-59, 87-71

Νιου Γιορκ Νικς (Μάικ Γούντσον): Άντονι 34, Σάμπερτ 6, Τσάντλερ 3, Φέλτον 16, Πριτζιόνι 1, Σμιθ 19, Μάρτιν 3, Κόπλαντ, Νόβακ 2, Ρίτσαρντσον, Κιντ, Ουάιτ

Μπόστον Σέλτικς (Ντοκ Ρίβερς): Γκριν 10, Μπας 6, Πιρς 18, Γκαρνέτ 12, Μπράντλεϊ 6, Ράντολφ, Ουίλκοξ, Κρόφορντ 10, Ουίλιαμς, Τέρι 9, Λι