• NBA
  • Posted

Ρεκόρ τριπόντων από τον Κάρι

Ο καλύτερος «μπόμπερ» του ΝΒΑ είναι αυτή τη στιγμή ο Στέφεν Κάρι, κάτι που αποδείχτηκε κι από το ιστορικό ρεκόρ που πέτυχε. Ο πόιντ γκαρντ του Γκόλντεν Στέιτ ευστόχησε κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου σε 272 τρίποντα και ξεπέρασε την επίδοση του Ρέι Άλεν ο οποίος είχε σημειώσει 269.

Μπορεί να χρειάστηκε τον τελευταίο αγώνα της regular season για να καταρρίψει την επίδοση του νυν άσου των Μαϊάμι Χιτ, αλλά ο σούπερ σταρ των Ουόριορς έγραψε πλέον τ’ όνομά του με χρυσά γράμματα στα βιβλία των ρεκόρ του κορυφαίου πρωταθλήματος στον πλανήτη.

Το Γκόλντεν Στέιτ έπαιξε το τελευταίο του ματς στο γήπεδο του Πόρτλαντ, με το κοινό να γνωρίζει το ρεκόρ που κυνηγούσε ο Κάρι και να τον αποθεώνει κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου, όταν και σκόραρε για δεύτερη φορά πίσω από τη γραμμή των 7,25 μ.

Παράλληλα έγινα ο πρώτος παίκτης στην ιστορία ο οποίος την ίδια σεζόν βρίσκει στόχο σε περισσότερα από 250 τρίποντα και μοιράζει πιο πολλές από 500 ασίστ. Αναμφίβολα το μέλλον του ανήκει, αρκεί να μείνει μακριά από τους τραυματισμούς που τον έχουν ταλαιπωρήσει κατά καιρούς.