• NBA
  • Posted

Γύρισε για το... δαχτυλίδι

 
Ποιος λογάριασε τα χρήματα μπροστά στη δόξα; Η καριέρα του Τρέισι ΜακΓκρέιντι είναι ομολογουμένως εντυπωσιακή. Επτά φορές all star, δύο χρονιές αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, άλλες τόσες συμπεριλήφθηκε στη καλύτερη πεντάδα… Ωστόσο, κάτι λείπει. Αυτό είναι το δαχτυλίδι του πρωταθλητή κι αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισε να εγκαταλείψει τη Κίνα και να συστρατευτεί στην προσπάθεια των Σαν Αντόνιο Σπερς που αποσκοπεί στην επιστροφή, στη κορυφή του ΝΒΑ.
 
Αναμφίβολα, η συμφωνία του 33χρονου φόργουορντ με τους Σπερς αποτελεί την πιο ηχηρή μεταγραφική κίνηση των ομάδων του ΝΒΑ που προετοιμάζονται για τα πλέι οφ. Ενδεχομένως, ελάχιστοι να περίμεναν να δουν (τουλάχιστον φέτος) τον ΜακΓκρέιντι στα γήπεδα του ΝΒΑ. Μέχρι πρότινος αγωνίζονταν στη Κίνα και οι αποδοχές του ήταν κάποια εκατομμύρια δολάρια. Η προοπτική της κατάκτησης του πρωταθλήματος και κυρίως, η επιστροφή στα γήπεδα στα οποία διέπρεψε, στοιχειοθέτησαν μια ευκαιρία που δεν θα μπορούσε να επιστρέψει. Γνωρίζει ότι, στο Σαν Αντόνιο, δεν θα έχει «βασιλικά» προνόμιο. Η ομάδα ανήκει στους Ντάνκαν, Πάρκερ, Τζινόμπιλι. Ξέρει επίσης ότι ο ρόλος του θα περιορίζεται στα 15-20 βασικά λεπτά. Ωστόσο, το δέλεαρ είναι τόσο σπουδαίο και δεν θα μπορούσε να το απορρίψει. Με την απόκτηση του T-Mac, οι Σπερς δείχνουν πολύ ισχυροί για να κυνηγήσουν το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Οι Σπερς θα είναι η 7η – κατά σειρά – ομάδα του ΜακΓκρέιντι. Προηγήθηκαν οι Ράπτορς, Μάτζικ, Ρόκετς, Νικς, Πίστονς και Ατλάντα Χωκς.
 
Σε προσθήκες προχωρούν και οι Νιου Υόρκ Νικς καθώς απέκτησαν τον βετεράνο Κουέντιν Ρίτσαρντσον. Θα είναι μάλιστα η δεύτερη φορά που θα φορέσει τη φανέλα των θρυλικών Νικς. Λογικά, εντός των επόμενων ωρών θα προστεθεί κι ένας ψηλός ούτως ώστε να αντικαταστήσει τον Ρασίντ Ουάλας. Ο «μαθουσάλας» των Νικς επέστρεψε έπειτα από απουσία τεσσάρων μηνών, αλλά μετά από συμμετοχή τεσσάρων λεπτών, τραυματίστηκε και πάλι. Οι Μέμφις Γκρίζλις – προ 20 ημερών – υπέγραψαν τον Κένιον Ντούλινγκ, πλέον εξετάζουν πολύ σοβαρά και τη περίπτωση του Ντόντε Γκριν.  Για μια τετραετία ήταν στους Σακραμέντο Κινγκς, μέχρι πρότινος έπαιζε στο Πουέρτο Ρίκο, πλέον όμως είναι πιθανό να επιστρέψει στο ΝΒΑ. Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς φέρονται να συζητούν με τον 23χρονο γκαρντ, Σκοτ Μασάδο, ο οποίος ξεκίνησε τη χρονιά με τους Ρόκετς, αλλά κατέληξε στο NBDL.
 
Μέσα στις επόμενες ώρες, προβλέπονται να υπάρξουν κι άλλες προσθήκες. Εξάλλου, οι ομάδες που θα είναι στα πλέι οφ, γνωρίζουν πολύ καλά το πρόγραμμά τους και τους αντιπάλους τους.