• NBA
  • Posted

«Πάρτι» οι Ουόριορς με σούπερ Τόμπσον (vid)

wjdgs

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς επιβλήθηκαν εύκολα με 118-106 των Πόρτλαντ Μπλέιζερς στο Όκλαντ και έκαναν το 1-0 στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ της Δύσης.

Έχοντας σε τρομερή βραδιά τους Τόμπσον και Γκρίν, οι «πολεμιστές» κατάφεραν να κάνουν δικό τους το πρώτο γκέιμ της σειράς απέναντι στην «Rip City», επικρατώντας έυκολα με 118-106.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν για ακόμη μια φορά ο Κλέι Τόμπσον, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 37 πόντους (ρεκόρ καριέρας στα πλέι οφ), έχοντας 7-14 τρίποντα, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Για το Γκόλντεν Στέιτ ακολούθησε ο «πληθορικός» Ντρέιμοντ Γκρίν, ο οποίος έκανε «τρίπλ-νταμπλ», έχοντας 23 πόντους, 13 ριμπάουντ και 11 τελικές πάσες.

Για τους ηττημένους που το πάλεψαν αρκετά, κορυφαίος ήταν ο συνήθης ύποπτος Ντάμιαν Λίλαρντ, με 30 πόντους, έχοντας όμως μεγάλη αστοχία (8-26 σούτ), ενώ ακολούθησαν οι Αμίνουμ και Κράμπ, που σημείωσαν από 15 πόντους ο καθένας, με τον ΜακΚόλουμ να προσθέτει με τη σειρά του 12 πόντους.

Οι Ουόριορς μπήκαν φορτσάτοι στην αναμέτρηση για πολλοστή φορά και κατάφεραν με μπροστάρη τον Τόμπσον, να ολοκληρώσουν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι 37-17! Ακολούθως, στη δεύτερη περίοδο οι φιλοξενούμενοι βελτιώθηκαν, μειώσαν αρκετές φορές τη διαφορά στους 10 πόντους, με τους γηπεδούχους όμως να βρίσκουν λύσεις στη συνέχεια και να διαμορφώνουν το 65-51 στο ημίχρονο.

Στην επανάληψη, οι «πρωταθλητές» πάτησαν κι άλλο το...γκάζι, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +22 (77-55). Η συνέχεια ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, οι Ουόριορς είχαν τον έλεγχο στο μάτς και χωρίς να πιεστούν ιδιαίτερα έφτασαν σε μια άνετη επικράτηση με το τελικό 118-106.