• FIBA
  • Posted

Η νέα μορφή του Champions League

Champions League

Λίγο πριν από τη συνάντηση των ανθρώπων της FIBA με τους εκπρόσωπους των εθνικών πρωταθλημάτων στα γραφεία της ομοσπονδίας στη Γενεύη, η ισπανική «Mundo Deportivo» έβγαλε στην δημοσιότητα τη νέα μορφή που θα έχει η διοργάνωση του Champions League. 

Στην α΄φάση θα πάρουν μέρος 32 ομάδες (24 θα έχουν προκριθεί από τις επιδόσεις τους στα πρωταθλήματα των χωρών τους + 8 ομάδες θα προκριθούν μέσω προκριματικού γύρου).

Στη συνέχεια οι 32 ομάδες θα χωριστούν σε 4 γκρουπ των 8 ομάδων. Οι πρώτες τέσσερις ομάδες κάθε γκρουπ θα συνεχίσουν στα πλέι οφς. Η πέμπτη και έκτη ομάδα κάθε γκρουπ θα συνεχίσουν στο δεύτερο τουρνουά της FIBA. H έβδομη και η όγδοη ομάδα δεν θα συνεχίσουν σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Οι γύροι των νοκ άουτ θα περιλαμβάνουν δύο αγώνες και θα μετράει η συνολική διαφορά των πόντων στα δύο παιχνίδια. Από εκει και πέρα οι 8 ομάδες θα προκριθούν στα προημιτελικά και οι κορυφαίες 4 θα συμμετέχουν στο Final Four.

Κάθε ομάδα θα παίξει τουλάχιστον 14 παιχνίδια. Οι ομάδες που θα προκριθούν στο Final Four θα παίξουν 20 παιχνίδια. H FIBA θα δημιουργήσει μια καινούργια επιχείρηση με τις εθνικά πρωταθλήματα. Το 50% της ιδιοκτησίας θα το έχει η FIBA και το υπόλοιπο 50% θα μοιραστεί στις οκτώ σημαντικότερες λίγκες της Ευρώπης (Ισπανία, Ελλάδα, Τουρκία, VTB League, Γερμανία, Γαλλία, Αδριατική Λίγκα).