• FIBA
  • Posted

Αποβάλλει την Ελλάδα η FIBA!

κουνμπο απογοητευση

To 'πε και το 'κανε η FIBA! Η παγκόσμια ομοσπονδία μετουσίωσε σε πράξη τις απειλές της, αφού άρχισε να αποβάλλει από τις διοργανώσεις της όσες χώρες τάχθηκαν στην Ευρωλίγκα.

Και η Ελλάδα είναι μέσα σε αυτές! Μετά την επισημη συμφωνία της ΑΕΚ για συμμετοχή στο Eurocup, η FIBA έστειλε επιστολή και στα γραφεία της ΕΟΚ με την οποία προειδοποιεί ότι θα αποκλείσει την Εθνική ομάδα από το επόμενο Ευρωμπάσκετ.

Κάτι που έκανε και... επίσημα με την ομοσπονδία της Σλοβενίας. Βέβαια όσον αφορά την Ελλάδα περιμένει απαντήσεις σχετικά με τις προθέσεις της ομοσπονδίας όσον αφορά την ΑΕΚ. Όπερ και σημαίνει αν θα υποστούν οι «κιτρινόμαυροι» κυρώσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα, κάτι που περιμένουν στην FIBA μέχρι την Τετάρτη 20 του μήνα.

Αν και εφόσον δεν λάβουν τις απαντήσεις που θέλουν είναι πολύ πιθανόν να αποβληθεί η Ελλάδα από το Ευρωμπάσκετ του 2017 γιατί όπως αναφέρει η επιστολή «χάνει αυτομάτως το δικαίωμα να συμμετάσχει στις διοργανώσεις εθνικών ομάδων ανδρών της FIBA Europe, όπως το Ευρωμπάσκετ 2017».

Οι υπόλοιπες 13 ομοσπονδίες που έχουν λάβει την αντίστοιχη επιστολή είναι αυτές της Σερβίας, της Κροατίας, της Ρωσίας, της Τουρκίας, της Ισπανίας, της Λιθουανίας, της Ιταλίας, του Ισραήλ, του Μαυροβουνίου, της ΠΓΔΜ, της Βοσνίας, της Σλοβενίας και της Πολωνίας.