• FIBA
  • Posted

Ομάδες – έκπληξη σε FIBA Europe Cup και Champions League

fibaeu

Συνάντηση στο Παρίσι είχαν οι άνθρωποι των εθνικών πρωταθλημάτων με εκείνους της FIBA για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο μπασκετικό Champions League και στο FIBA Europe Cup. Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ομάδες έκπληξη από Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική.

Όπως αναφέρει η FIBA, η οποία με αυτόν τον τρόπο «απάντησε» στην καταγγελία της Euroleague, οι παρευρισκόμενοι πήραν μόνοι τους την απόφαση να συμμετέχουν στο meeting χωρίς να τους ασκηθεί κανενός είδους πίεση. Επιπλέον, η παγκόσμια ομοσπονδία υπογράμμισε για ακόμα μία φορά πως πίσω από όλες τις ενέργειές της κρύβεται η επιθυμία ανάπτυξης του ευρωπαϊκού μπάσκετ, σε συνδυασμό με την ενδυνάμωση των εγχώριων πρωταθλημάτων. Από εκεί και πέρα, η FIBA έκανε γνωστό πως θα δημιουργηθεί μια νέα εταιρεία στις 2 Μαρτίου στην Ελβετία, η οποία θα «τρέχει» το μπασκετικό Champions League και θα ανήκει από κοινού στη FIBA και τις ευρωπαϊκές λίγκες (50% στη FIBA, 50% στις λίγκες).

Παράλληλα, η παγκόσμια ομοσπονδία τόνισε πως έγινε δεκτή η πρόταση για μία δεύτερη διοργάνωση με το όνομα «FIBA Europe Cup», η οποία είναι πολύ πιθανό να περιλαμβάνει ομάδες που θα προκριθούν από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική! To συγκεκριμένο ζήτημα αναμένεται να αναλυθεί περαιτέρω στις επόμενες συναντήσεις.