Τα... φόρτωσε στον κόκκορα!

Ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές ότι στον Παναθηναϊκό αντιμετώπισαν το παιχνίδι στην Πόλη ως... αγγαρεία! Δεν εξηγείται αλλιώς η... αδιάφορη στάση των παικτών (κυρίως στην άμυνα) κόντρα στη μισή Γαλατασαράι, η οποία διεκδίκησε τη νίκη μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα!

Τελικά οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν με 86-84 σε ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, σε ένα ματς το οποίο θα μπορούσαν να «καθαρίσουν» από πολύ πιο νωρίς! Είναι χαρακτηριστικό ότι τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος είχαν προηγηθεί και με 11 πόντους διαφορά (81-70) αλλά στη συνέχεια έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να επιστρέψουν στο παιχνίδι και να φέρουν τα πάνω-κάτω!

Βέβαια για να φτάσει σε αυτό το σημείο το ματς, ο Παναθηναϊκός έβλεπε τον Πάτρικ Γιανγκ να στήνει πάρτι κάτω από το καλάθι της ελληνικής ομάδας και να κερδίζει κατά κράτος όλους τους ψηλούς του Ιβάνοβιτς. Αν δεν υπήρχε και η ευστοχία στα τρίποντα (13/29) θα είχαν αντιμετωπίσει (ακόμα πιο) σοβαρά προβλήματα από τους γηπεδούχους. Μπορεί οι Γκιστ, Μπατίστα, Διαμαντίδης και Γιάνκοβιτς να ήταν οι πιο σταθεροί παίκτςε του Παναθηναϊκού στην επίθεση (σ.σ. βέβαια ο Ουρουγουανός σέντερ αστόχησε σε τρία λέι απ που ισοδυναμούσαν με... πέναλτι) αλλά ο Γιάνις Μπλουμς ήταν ο παίκτης-κλειδί προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό το ματς ο Δημήτρης Διαμαντίδης πέρασε στην 6η θέση με τα περισσότερα τρίποντα στην ιστορία της Ευρωλίγκας (329), ξεπερνώντας τον Μάρκους Μπράουν (327). Επόμενος αντίπαλος ο Τράγιαν Λάνγκτον, ο οποίος μετράει 339 εύστοχα τρίποντα. Να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός δεν εξασφάλισε ακόμα τη συμμετοχή του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, κάτι που θα συμβεί σε περίπτωση νίκης την επόμενη εβδομάδα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ κόντρα στην Αλμπα Βερολίνου.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο εύκολα για τον Παναθηναϊκό από το πρώτο ημίχρονο, αλλά η αδυναμία στην άμυνα κράταγε τη Γαλατά μέσα στο παιχνίδι. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι είχαν 10/14 δίποντα στο πρώτο μισό του αγώνα, εκ των οποίων τα 8/8 μέσα από το «ζωγραφιστό». Τη ζημιά έκανε ο Πάτρικ Γιανγκ ο οποίος είχε 12 πόντους στο ημίχρονο (την ώρα που μέτραγε 7,6 πόντους στη φετινή Ευρωλίγκα), όλοι κοντά στο καλάθι της ελληνικής ομάδας.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να βρει εύκολους πόντους στο transition και η αλήθεια είναι ότι δεν είχε προβλήματα στην επίθεση. Το αντίθετο. Όποτε του δόθηκε η ευκαιρία έτρεξε στο ανοικτό γήπεδο, ενώ οι παίκτες του Ιβάνοβιτς ήταν και εύστοχοι έξω από τα 6,75μ. Οι Γιάνκοβιτς, Μαυροκεφαλίδης και Διαμαντίδης οδηγούσαν τους «πράσινους» σε εκείνο το διάστημα με τη διαφορά να φτάνει και τους 8 πόντους (17-25 στο 11')! Όμως ένα γρήγορο 10-0 της Γαλατά έκανε το ματς και πάλι ντέρμπι, απόρροια της αδυναμίας που έδειξαν οι νταμπλούχοι Ελλάδας στην άμυνα.

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 38-40, 59-59, 84-86

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Αταμάν): Κάρτερ 10(1), Γιανγκ 24(7/10διπ., 10/11βολ.), Μίτσοφ 17(1), Ερτσεγκ 19(2), Γκονλούμ 2, Πότσιους 7(1), Αρσλάν 5(1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Σλότερ, Μποχωρίδης 5(1), Γιάνκοβιτς 13(3), Φώτσης 2, Νέλσον 2, Παππάς 4, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 11(3), Γκιστ 14(3), Μπατίστα 14, Μπλουμς 9(3), Λαουάλ 2.