Μιλάνο μέσω Μαδρίτης!

pri real

Ο πρωταθλητής Ευρώπης δεν είναι διατεθειμένος να παραδώσει τα σκήπτρα του! Ο Ολυμπιακός με κορυφαίο ξανά τον Ντάνστον νίκησε με 71-62 τη Ρεάλ, ισοφάρισε 2-2 και πλέον πάει στη Μαδρίτη για τη νίκη, που θα τον στείλει στο Μιλάνο!

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε τον αγώνα όσο καλά είχε ξεκινήσει τη Δευτέρα, κυρίως επειδή αυτή τη φορά η άμυνα της Ρεάλ ήταν καλύτερα προσαρμοσμένη πάνω στον Σπανούλη και δημιουργούσε προβλήματα. Οι "ερυθρόλευκοι" ωστόσο διατήρησαν την αμυντική προσήλωσή τους κι έτσι δεν άφησαν την αντίπαλό τους να ξεφύγει, παρότι στο 7' προηγήθηκε με 16-10 παίρνοντας κάποια σουτ από τον Ντάρντεν και τον Γιουλ. Κι αυτή η αμυντική προσήλωση του Ολυμπιακού, που με συνεχείς αλλαγές στα σκριν δεν άφηνε τη Ρεάλ να κάνει το παιχνίδι της κλείνοντας παράλληλα σωστά τη ρακέτα και αποφεύγοντας τα εύκολα καλάθια μέσα από αυτήν, ήταν το κλειδί για τηυ συνέχεια.

Με δεδομένο ότι η Ρεάλ δεν είχε την ευστοχία των προηγούμενων αγώνων, αντίθετα τα ποσοστά της ήταν κάκιστα, ειδικά στην δεύτερη περίοδο (ακόμα και ο Ρούντι τα έσπασε), ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει διαφορά μόλις βρήκε σουτ από την περιφέρεια. Τα τρίποντα του Πρίντεζη και του Παπαπέτρου, που βοήθησε πάρα πολύ όχι μόνο στο σκοράρισμα, αλλά και με την ενέργεια που έβγαλε, σε συνδυασμό με την καλή άμυνα, που κατάφερνε να λύνει και τα προβλήματα που προκαλούσαν τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, έφεραν τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 32-21 στο 17' και τον κόσμο να παραληρεί.

Παρ' όλα αυτά η Ρεάλ στο τελευταίο τρίλεπτο βρήκε κάποιες λύσεις με τον Σλότερ και μείωσε 37-30 με τη λήξη του ημιχρόνου. Στο ξεκίνημα της τρίτης δε, με τον Μίροτιτς να προσπαθεί να πάρει κάποιες προσπάθειες, πλησίασε στους 4 πόντους (37-33), ωστόσο ο Ολυμπιακός έδειξε καλά αντανακλαστικά.

Με έμφαση στην άμυνα, όπου εξακολουθούσε να διατηρεί την προσήλωση και το πλάνο του, και με κάποιες καλές ενέργειες από τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Λοτζέσκι οι "ερυθρόλευκοι" συντηρούσαν τη διαφορά. Στο τελευταίο πεντάλεπτο της περιόδου, όμως, ο Ρούντι άρχισε να ευστοχεί, ο Μπουρούσης έδωσε κι αυτός μικρές βοήθειες, και καθώς τα ποσοστά των παικτών του Ολυμπιακού χάλασαν, η Ρεάλ ισοφάρισε (47-47) λίγο πριν από το τέλος της περιόδου.

Ο Ολυμπιακός πάντως έδειξε τον χαρακτήρα του στην τελευταία περίοδο. Εκεί όπου ο Ντάνστον όρθωσε το ανάστημά του μέσα στις ρακέτες βοηθώντας (μαζί με τον πολύ καλό Κόλινς) τον Ολυμπιακό να πάρει μια διαφορά 4-6 πόντων, που κατάφερε να κρατήσει ως τα τελευταία λεπτά. Η άμυνα παρέμενε συνεπής έχοντας αποσυντονίσει πλήρως τη Ρεάλ, ποτυ αυτή τη φορά ήταν τραγικά άστοχη και από την περιφέρεια και έδειχνε να έχει χάσει τον μπούσουλα.

Στο 38' το σκορ ήταν 62-58 και μέσα σε ένα λεπτό έγιναν οι τρεις φάσεις που έκριναν το παιχνίδι. Ο Σπανούλης έχασε δύο βολές, αλλά ο γίγαντας Ντάνστον πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και έκανε το 64-58, στη συνέχεια ο Μίροτιτς αστόχησε σε τρίποντο και αμέσως μετά ο επίσης πολύ καλός Λοτζέσκι με τρίποντο από τη γωνία έκανε το 67-58! Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Ο Ολυμπιακός νίκησε με 71-62, ισοφάρισε 2-2 και πλέον θα πάει στη Μαδρίτη την Παρασκευή για το πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς. Μόνο που τώρα είναι αυτός που έχει το ψυχολογικό πλεονέκτημα και η Ρεάλ είναι στριμωγμένη στα σχοινιά...

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 37-30, 49-47, 71-62

Ολυμπιακός: Πετγουέι, Σερμαντίνι 2, Ντάνστον 13, Σπανούλης 12(2), Παπαπέτρου 7(1), Σλούκας, Κόλινς 2, Σίμονς 2, Πρίντεζης 10(2), Μάντζαρης 10, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 13(3).

Ρεάλ: Φερνάντεθ 18(3), Ρέγες 4, Ντίεθ, Μίροτιτς 9, Ροντρίγκεθ 2, Κάρολ, Ντάρντεν 10(2), Γιουλ 4, Μπουρούσης 8, Σλότερ 5, Μεϊρί 2.