Ματσάρα στη Ρωσία

Ο αγώνας της Χίμκι με τη Σιένα (8/3, 17.30) ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αγώνων του Top 16 της Ευρωλίγκας που διεξάγονται την Παρασκευή (8/3).

Οι Ρώσοι υποδέχονται τους πρωταθλητές Ιταλίας και θέλουν να τους νικήσουν ούτως ώστε να πατήσουν καλύτερα και πιο σταθερά στην πρώτη τετράδα, μιας και πλέον η Μακάμπι βρίσκεται σε απόσταση βολής. Ο Ρίμας Κουρτινάιτις έχει πλήρες ρόστερ στη διάθεσή του.

Στον αντίποδα η ομάδα της Τοσκάνης χρειάζεται το τεράστιο «διπλό» που θα της δώσει σαφές προβάδισμα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης, ενώ θα κοντραριστεί πιο άνετη την επόμενη βδομάδα με τον Ολυμπιακό στο γήπεδό της.

Ο Λούκα Μπάνκι βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να μην υπολογίζει στα πλάνα του τον Ντάνιελ Χάκετ ο οποίος λογικά θα απέχει από τις δραστηριότητες της Σιένα για διάστημα είκοσι ημερών. Αμφίβολος και ο Μπέντζαμιν Εζέ.

Στο δεύτερο παιχνίδι της Παρασκευής (8/3) –εκτός φυσικά του ματς του Παναθηναϊκού στην έδρα της Μάλαγα- η Κάχα Λαμποράλ θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά από πέντε διαδοχικές ήττες, αγωνιζόμενη στην έδρα της ουραγού και χωρίς νίκη μέχρι τώρα Μπεσίκτας.

Οι Βάσκοι δεν έχουν χάσει ακόμα οριστικά τις ελπίδες τους για πρόκριση στα προημιτελικά, αλλά βρίσκονται πολύ κοντά σε αυτήν την αρνητική εξέλιξη. Ο Ζαν Τάμπακ δεν έχει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα να τον «πονοκεφαλιάζει», ενώ ο Ερμάλ Κουντέρ δεν υπολογίζει στον τραυματία Ντάνιελ Γιούινγκ.