Η ώρα των στρατηγών

press conferance final

Περισσότερο με εθιμοτυπική διαδικασία μοιάζουν οι συνεντεύξεις Τύπου πριν από κάθε τελικό, με τους προπονητές και τους παίκτες να ακολουθούν τη γνωστή τακτική.

Ανταλλαγή αβροτήτων, επιδερμική αναφορά στον τελικό και τη σημασία που έχει για τις ομάδες και γενικά «είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα» που έλεγε και ο αείμνηστος Ντίνος Ηλιόπουλος.

Από την πεπατημένη πάντωςθέλησε να ξεφύγει ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, όταν σαν καλός οικοδεσπότης ζήτησε το λόγο για να συστήσει καλή διαγωγή από τους φιλάθλους της ομάδας του, απέναντι στον κόσμο του Ολυμπιακού, Προφανώς, με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν την Παρασκευή το πρωί στο κέντρο της Κωνσταντινούπολής, αλλά και γνωρίζοντας τόσα χρόνια στην Ελλάδα και το πάθος των «ερυθρολεύκων» οπαδών.

" Πρέπει να πω κάτι που θεωρώ σημαντικό. Όπως όλοι γνωρίζετε, το Final Four διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά στους φιλάθλους μας. Θέλω, λοιπόν, να τους παρακαλέσω να είναι σωστοί απέναντι στον Ολυμπιακό και ειδικά απέναντι στους οπαδούς του Ολυμπιακού. Να είναι φιλόξενοι απέναντί τους και να τους σεβαστούν. Όχι μόνο αύριο στο παιχνίδι, αλλά και σήμερα στους δρόμους", τόνισε ο «Ζοτς».

Ίσως ο προπονητής της Φενερμπαχτσέ να περίμενε στο πάνελ δίπλα του να έχει, όπως και πέρυσι, τον κουμπάρο του Δημήτρη Ιτούδη, αντί τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.  

"Δεν κοιτάζω την προϊστορία –είπε.  Θα αντιμετωπίσω τον Ολυμπιακό τον οποίο σέβομαι επειδή είναι πάντα εδώ, πάντα στα Final Four και έχει χαρακτήρα για να είναι έτοιμος. Εχει έμπειρους παίκτες που θα συναντήσουμε αύριο. Συμφωνώ με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, είμαστε στην καλύτερη κατάστασή μας, αλλά αύριο θα είναι δύσκολος αγώνας και ελπίζω ο κόσμος να απολαύσει το άθλημα".

Μπορεί ο Ομπράντοβιτς, να απέφυγε να αναφέρει το όνομα του Βασίλη Σπανούλη, για τον τρόπο που θα προσπαθήσει να τον περιορίσει, αλλά ο Έκπε Ούντο δεν είχε πρόβλημα να ονοματίσει τον αρχηγό του Ολυμπιακού, λέγοντας ότι : «έχω ακούσει ιστορίες για τον Σπανούλη και πρέπει να βρούμε τρόπους να τον σταματήσουμε».


Ως αουτσάιντερ ήρθε στο φάιναλ φορ ο Ολυμπιακός, ως αουτσάιντερ συνεχίζει να τον θεωρεί και για τον τελικό ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν στάθηκε στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ, και επανέλαβε Εείμαστε το αουτσάιντερ του τελικού, αλλά θα παλέψουμε για τις πιθανότητες που μας αναλογούν. Αντιμετωπίζουμε μια σπουδαία ομάδα. Νομίζω πως αυτή τη στιγμή η Φενέρμπαχτσε είναι στην καλύτερη κατάστασή της. Έχει τον καλύτερο προπονητή στην Ευρώπη, παίζει μπροστά στο κοινό της και το έργο μας θα είναι δύσκολο. Ο τελικός είναι ένας τελικός, και δεν έχει καμία σχέση με τους αγώνες εναντίον της Φενέρ στην κανονική διάρκεια».
Ο Γιώργος Πρίντεζης αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό ήταν να βρεθεί ο Ολυμπιακός στο φάιναλ φορ και στον τελικό, μέσα από τις δυσκολίες που είχε η φετινή διοργάνωση και δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Βασίλη Σπανούλη, λέγοντας ότι: «είναι ηγέτης και δύσκολο να τον «διαβάσεις» και να τον σταματήσεις».