Ελληνική ραψωδία!

Η Ελλάδα έλαμψε το βράδυ της Τετάρτης στο μακρινό Καζάν. Όχι δια του Πανιωνίου, ο οποίος έχασε σχετικά εύκολα από την ανώτερη Ούνιξ (73-82) και μαζί έχασε και τις όποιες ελπίδες είχε για πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup, αλλά με τρία Ελληνόπουλα, που έπαιξαν και ήταν... όλα τα λεφτά. Τον Νίκο Παππά, που ακόμα... σκοράρει, τον Ίαν Βουγιούκα, που λίγο έλειψε να πετύχει τριπλ νταμπλ, και τον Κώστα Καιμακόγλου, που είναι σταθερή αξία.

Επί της ουσίας ο αγώνας διεξήχθη ανάμεσα στην Ούνιξ και τον... Παππά. Όσο ο Έλληνας άσος σκόραρε, ο Πανιώνιος ήταν κοντά στο σκορ και είχε ελπίδες. Μόνος του ο Παππάς μετέτρεψε το 12-2 του 5' σε 22-21 στο τέλος της πρώτης περιόδου, μόνος του επίσης "ψαλίδισε" το 36-21 του 15' και το ημίχρονο έληξε με την Ούνιξ προηγούμενη 43-36. Στο πρώτο μέρος ο Παππάς είχε προλάβει να βάλει 25 πόντους και όταν στην τρίτη περίοδο σίγησε, καθώς οι Ρώσοι κατάφεραν να τον περιορίσουν, ο Πανιώνιος βρέθηκε να χάνει με 73-52 στο 31'. Κι αν οι "κυανέρυθροι" κατάφεραν να περιορίσουν την ήττα τους σε αξιοπρεπές επίπεδο, το οφείλουν και πάλι στον Παππά, που με τη βοήθεια του Κρις Μπούκερ έδωσε και πάλι τις λύσεις που χρειάζονταν στην επίθεση, έχοντας κάνει ταυτόχρονα και 6 κλεψίματα στην άμυνα!

Ο Παππάς βεβαίως δεν μπορούσε να νικήσει μόνος του την Ούνιξ, που είχε πολύ περισσότερες λύσεις. Με πρώτη και καλύτερη αυτή του Ίαν Βουγιούκα, που κυριάρχησε μέσα στις δύο ρακέτες. Τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους, 10 ριμπάουτ και 7 ασίστ και έχασε το τριπλ νταμπλ στις λεπτομέρειες. Ήταν εξαιρετικός κυρίως στην τρίτη περίοδο, οπότε η Ούνιξ ξέφυγε με 20 πόντους και στην ουσία "καθάρισε" το παιχνίδι.

Αντίθετα ο Κώστας Καϊμακόγλου έκανε περισσότερο αισθητή την παρουσία του στο πρώτο ημίχρονο. Αυτός ήταν που έδωσε την πρώτη ώθηση στην ομάδα του σκοράροντας συνεχώς στα πρώτα λεπτά και κόβοντας σε πολλές περιπτώσεις τον... αέρα των παικτών του Πανιωνίου. Από εκεί και πέρα ο Μίρε Τσάτμαν και ο Τσακ Έιντσον βοήθησαν κατά διαστήματα τους Έλληνες συμπαίκτες τους, σε αντίθεση με τον Παππά, που δεν πήρε αξιόλογη βοήθεια απο κανέναν άλλο παίκτη του Πανιωνίου. Στο μακρινό Καζάν φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του Πανιωνίου, έστω και για 19'' δευτερόλεπτα, ο νεαρός Δημήτρης Αγραβάνης.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 43-36, 69-52, 82-73

ΟΥΝΙΞ: Ντεντούσκιν, Ζαμάνσκι 10(1), Σαμοϊλένκο 2, Σεργκέεφ 6, Βερεμεένκο 6, Εϊντσον 15(2), Βουγιούκας 17, Καϊμακόγλου 14, Τρούσκιν, Τσάτμαν 12.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μπόγρης 4, Πέιν 2, Μοτσενίγος, Αθηναίου 2, Γκιμπς 6, Μίλμπουρν 2, Μπατής 8(2), Γιάνκοβιτς, Παππάς 34(3), Ντραγκίσεβιτς 3, Αγραβάνης, Μπούκερ 12