Λύγισε στο τέλος

odum karsigiaka

Επί 30 λεπτά ο ΠΑΟΚ έδειχνε ικανός να φύγει με τη νίκη από το "Μπομπλάν", αλλά στην τελευταία περίοδο η Λιμόζ κυριάρχησε και τελικά νίκησε με 71-59.

Παρά το γεγονός ότι από την αρχή φάνηκε πως είχε πρόβλημα μέσα στη ρακέτα, όπου οι ψηλοί της Λιμόζ και ειδικά ο Μπατίστα έδειχναν να υπερέχουν, ο ΠΑΟΚ όχι μόνο διατηρούσε την επαφή του με το σκορ, αλλά από κάποια στιγμή και μετά πήρε ένα μικρό προβάδισμα, που κατάφερε να διατηρεί μέχρι και λίγο μετά τα μισά της τρίτης περιόδου.

Ο "δικέφαλος" έδειχνε να στηρίζεται κατά κύριο λόγο στα τρίποντα. Ο Μπρέμερ στο πρώτο μέρος βρήκε αρκετές φορές το στόχο έξω από τα 6.75μ. και ήταν αυτός που οδηγούσε επιθετικά τον "δικέφαλο", ενώ στο δεύτερο μέρος οι Λάνγκφορντ και Κάρτερ πέτυχαν επίσης κάποια πολύτιμα σουτ.

Όταν όμως τα τρίποντα σταμάτησαν να μπαίνουν και καθώς οι ψηλοί του δεν απειλούσαν, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε σε μειονεκτική θέση, παρότι στην άμυνα προσπαθούσε αρκετά. Η Λιμόζ βρήκε την ευκαιρία και πάτησε το γκάζι, εκμεταλλευόμενη, πέρα από τη σταθερά καλή παρουσία του Μπατίστα, την άνοδο των Μερμάν και Σμιθ, καθώς επίσης και τα επιθετικά ριμπάουντ που άρχισε να παίρνει με μεγαλύτερη ευχέρεια. Ανέβασε το ρυθμό και μετά το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου και ως το 36΄ετρεξε ένα σερί 10-0, χάρη στο οποίο προηγήθηκε με 63-51.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά τα τρίποντα δεν έμπαιναν πια, ο Μπρέμερ ήταν μόνος του και από την άλλη ο Μπατίστα δεν είχε αντίπαλο. Στο 39' η Λιμόζ προηγήθηκε με 70-57 και εν τελει νίκησε με 71-59 παίρνοντας και μια καλή διαφορά, που μπορεί να παίξει ρόλο σε ενδεχόμενες ισοβαθμίες στο τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 31-31, 51-47, 71-59

Λιμόζ: Σμιθ 8(2), Βέστερμαν 5, Καμαρά 2, Μπατίστα 21, Ζελαμπάλ 4, Αμαγκού 2, Μερμάν 12, Κάρι 9(1), Μπουνγκού-Κολό 2, Ζερμπό 6.

ΠΑΟΚ: Λάνγκφορντ 10(2), Λιάπης, Κάρτερ 10(2), Κακαρούδης 1, Τσόχλας 2, Δέδας 7(2), Μαργαρίτης 4, Κώττας 2, Όντουμ 3(1), Βον 2, Μπρέμερ 16(3), Σαλούστρος 2.