Περήφανος "δικέφαλος"!

vaughn

Αν και αδιάφορος βαθμολογικά, ο ΠΑΟΚ δεν παράτησε τον αγώνα στην Ποντγκόριτσα, νίκησε στην παράταση την Μπούντουτσνοστ με 81-76 και προχωράει με ψηλά το κεφάλι στην επόμενη φάση του Eurocup.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει από την αρχή του αγώνα ένα προβάδισμα, όχι μεγάλο πάντως. Εκμεταλλευόταν κυρίως την πολύ καλή παρουσία του Βον μέσα στις ρακέτες, αλλά και την αστοχία των παικτών της Μπούντουτσνοστ από την περιφέρεια για να το διατηρεί χωρίς πάντως να μπορεί να το μεγαλώσει κιόλας και να αισθανθεί πιο ασφαλής.

Ο Τσόχλας έκανε καλή δουλειά στην περιφέρεια, ενώ όσο περνούσε ο χρόνος έμπαινε στο παιχνίδι και βοηθούσε και ο Μπρέμερ. Το πρόβλημα ωστόσο για τον ΠΑΟΚ ήταν τα πολλά λάθη που έκανε και ήταν αυτά που επί της ουσίας κρατούσαν ζωντανή την Μπούντουτσνοστ, η οποία στην τελευταία περίοδο έκανε την τελική αντεπίθεσή της και πέρασε μπροστά στο σκορ.

Παρ' όλα αυτά ο ΠΑΟΚ κατάφερε 44'' πριν από τη λήξη να προηγηθεί με διαφορά τεσσάρων πόντων (70-66), την οποία ωστόσο δεν κατάφερε να διατηρήσει. Ένα λάθος του Τσόχλα και μία άστοχη βολή του Μπρέμερ επέτρεψαν στον Κουκ και τον Ντάσιτς με γρήγορες και σωστές επιλογές να ισοφαρίσουν για λογαριασμό της Μπούντουτνοστ (73-73). Ακόμα κι έτσι πάντως, ο ΠΑΟΚ είχε την τελευταία επίθεση και την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, όμως το λέι απ του Όντουμ ήταν άστοχο και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί ο Κουκ έβαλε μπροστά την Μπούντουτσνοστ, αλλά ο "δικέφαλος" με καλή άμυνα και χάρη σε ένα τρίποντο του Μπρέμερ πέρασε μπροστά με 78-76 δύο λεπτά πριν από το τέλος. Η άμυνα συνέχισε να είναι συνεπής, οι γηπεδούχοι τα... έσπαζαν από την περιφέρεια κι ένα νέο τρίποντο του Λάνγκφορντ 20'' πριν από τη λήξη έδωσε ουσιαστικά τέλος στον αγώνα. Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 81-76 και περιμένει πλέον τους αντιπάλους του στην επόμενη φάση του Eurocup.

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 30-29, 48-53, 73-73 (κ.α.), 76-81

Μπούντουτσνοστ: Κουκ 14(2), Σέχοβιτς 10(2), Ντάσιτς 13, Πλάνινιτς, Σούμποτιτς 12, Βίτκοβατς 5, Πόποβιτς 4, Ιβάνοβιτς 4, Ρέινολντς 9, Ρίκιτς.

ΠΑΟΚ: Λάνγκφορντ 13(1), Λιάπης, Κάρτερ 5, Κακαρούδης 6, Τσόχλας 12(2), Δέδας, Μαργαρίτης 2, Κώττας, Όντουμ 9(2), Βον 17, Μπρέμερ 12(3), Σαλούστρος 5(1).