Προβάδισμα για Βαλένθια

valencia omadiki

Η Βαλένθια νίκησε με 80-67 την Ούνιξ του Τρινκέρι και των Ελλήνων και πήρε προβάδισμα για την κατάκτηση του Eurocup, το οποίο όμως δεν είναι όσο ισχυρό θα μπορούσε, δεδομένου ότι η Ούνιξ επέστρεψε από το -32!

Επί τρία δεκάλεπτα η Βαλένθια με πρωταγωνιστή τον καταπλητικό Τζάστιν Ντόλμαν σφυροκοπούσε ανελέητα την Ούνιξ και έδειχνε πως δεν θα χρειαζόταν καν να γίνει ο επαναληπτικός τελικός του Eurocup στο Καζάν την άλλη εβδομάδα ώστε να σηκώσει την κούπα. Στο τέλος της τρίτης περιόδου η ισπανική ομάδα ήταν μπροστά στο σκορ με 74-42 και στην κερκίδα είχε στηθεί ένα τρελό πάρτι, όμως στην τελευταία περίοδο όλα άλλαξαν.

Η Ούνιξ, παρότι δεν είχε στη σύνθεσή της τον τραυματία Καϊμακόγλου και με τους Ζήση και Βουγιούκα να μην βρίσκονται στην καλύτερη βραδιά τους, κατάφερε να παίξει άμυνα, αυτή που την έφερε ως εδώ στη διοργάνωση, και να επιστρέψει στο παιχνίδι. Με πρωταγωνιστή τον Βερεμένκο, που έκανε θραύση στα επιθετικά ριμπάουντ, "ψαλίδισε" σιγά σιγά τη διαφορά, καθώς και οι παίκτες της Βαλένθια ενήργησαν τελείως χαζά και δεν φρόντισαν να παίξουν και με το ρολόι στο τέλος, και μπόρεσε να κλείσει τον αγώνα τρέχοντας ένα απίθανο σερί 25-6! Εξαιτίας αυτού η Βαλένθια νίκησε μόλις με 80-67 και αυτή η διαφορά των 13 πόντων κάνει πλέον τον επαναληπτικό τελικό του Καζάν ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα. Η Βαλένθια έχει μεν προβάδισμα, αλλά και η Ούνιξ με την ψυχολογία της ανατροπής, έχει να παλέψει απέναντι σε ένα διαχειρίσιμο σκορ. Το μόνο κακό για τον Τρινκέρι είναι ότι χτύπησε ο Γκούντελοκ και μένει να φανεί αν είναι τόσο σοβαρός ο τραυματισμός ώστε να μην του επιτρέψει να αγωνιστεί την άλλη εβδομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 27-12, 49-27, 74-44, 80-67.

Βαλένθια: Ρίμπας 14(2), Ντόλμαν 28(2), Βαν Ρόσομ 2, Σάτο 2, Λίστσουκ 4, Λούτσιτς, Ντούμπλιεβιτς 12, Μαρτίνεθ 7(2), Λαφαγέτ 8(1), Αγκιλάρ 3(1).

Ούνιξ: ΜακΚι, Ζήσης 3, Χαρανγκόντι 14(1), Σεργκέεφ 5(1), Βερεμένκο 17, Βουγιούκας 5, Σοκόλοφ, Αντίποφ, Γκούντελοκ 9(1), Έιντσον 10(2), Κουρμπάνοφ 4.