Να μας... Ζήσης!

zisis unics

Η ώρα που κρίνονται οι κούπες είναι η ώρα του Νίκου Ζήση! Ο Έλληνας διεθνής πήρε παραμάζωμα τον Ερυθρό Αστέρα οδηγώντας την Ούνιξ σε νίκη (84-67) και πρόκριση στον τελικό του Eurocup, όπου περιμένει η Βαλένθια.

Ο Ερυθρός Αστέρας είχε νικήσει στον πρώτο ημιτελικό στο Βελιγράδι με διαφορά 11 πόντων και είχε βάλει δύσκολα στην Ούνιξ του Αντρέα Τρινκέρι. Αυτά ακριβώς που αρέσουν στον Ζήση, δηλαδή, που ήξερε πολύ καλά τι έπρεπε να κάνει στη ρεβάνς του Καζάν. Πήρε την κατάσταση στα χέρια του και έκανε τους Σέρβους του Αστέρα... φύλλο και φτερό. Σκόραρε 26 πόντους με 4/6 τρίποντα, μάζεψε 4 ριμπάουντ, μοίρασε και 5 ασίστ κι όλα αυτά σε 38 λεπτά. Τρελός ήταν να τον βγάλει ο Τρινκέρι; Πώς θα κέρδιζε αλλιώς με 84-67 και θα υπερκάλυπτε το -11 του πρώτου αγώνα ώστε να περάσει πανηγυρικά στον τελικό; Πολύ θετικός με 12 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν και ο Κώστας Καϊμακόγλου, ενώ ο τρίτος Έλληνας της Ούνιξ, Ίαν Βουγιούκας, δεν έπαιξε, διότι ήταν τραυματίας.

Στον διπλό τελικό του Eurocup, που θα γίνει την 1 και 7 Μαΐου και ο Ζήσης θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει αυτό που έχασε πέρυσι παίζοντας με την Μπιλμπάο κόντρα στη Λοκομοτίβ Κουμπάν του Νικ Καλάθη, η Ούνιξ θα αντιμετωπίσει τη Βαλένθια, η οποία έκανε περίπατο στο Νόβγκοροντ νικώντας τη Νίζνι με 79-53, πιο εύκολα απ' όσο την είχε κερδίσει στον πρώτο αγώνα στην Ισπανία (84-75). Ο Ντούμπλιεβιτς με 13 πόντους και ο Σάτο με 11 ήταν οι πρώτοι σκόρερ της Βαλένθια.