Η Α2 στο... πιάτο σας!

a2 kolaz

Όλα έτοιμα για το τζάμπολ της Α2 κατηγορίας και το BasketNews -το οποίο σε λίγο καιρό θα έρθει... ανανεωμένο και τελείως διαφορετικό- σας φέρνει το πρώτο μέρος από τη συνεργασία με το site «www.basketa2.gr» το οποίο με τη σειρά του ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για το δυσκολότερο και πιο αμφίρροπο -ίσως- πρωτάθλημα όλων των εποχών.

Ο Φάρος Κερατσινίου προβάλει ήδη ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την απευθείας άνοδο βάσει και των μεταγραφών που έχει κάνει, ενώ υπάρχουν άλλες τέσσερις (τουλάχιστον) ομάδες (όπως η Κύμη, ο Εθνικός, ο Προμηθέας Πατρών και το Ψυχικό) με ανάλογες πιθανότητες ανόδου μέσω των πλέι οφ.

Για πρώτη φορά θεσπίζεται φέτος ο θεσμός των πλέι οφ και στον οποίο θα πάρουν μέρος οι ομάδες που θα τερματίσουν από τη 2η έως και την 5η θέση και οι δύο εκ των οποίων θα πάρουν το εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία. Αντίστοιχα θα υπάρχουν και πλέι άουτ για τις πέντε ομάδες που θα υποβιβαστούν.

Μετά την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος από τη νέα σεζόν η Α2 θα έχει 14 ομάδες και όχι 16 όπως σήμερα. Οι δύο τελευταίοι θα αγωνιστούν του χρόνου στη Β' ΕΘνική, ενώ από τις θέσεις 11 έως και 14 θα γίνουν πλέι άουτ και μόνο μία ομάδα θα χαμογελάσει.

Να σημειωθεί ότι ο ΟΦΗ (που ξεκινάει με -2 βαθμούς) θα πρέπει να θεωρείται ήδη υποβιβασμένος αφού δεν σκοπεύει να κατέβει στο πρωτάθλημα λόγω πολλών οικονομικών προβλημάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει καν... ρόστερ.

Αναλυτικά το αφιέρωμα από το www.basketa2.gr