Ο Καμπερίδης και το γήπεδο

kamperidis

Τον ταλαντούχο φόργουορντ του Φιλαθλητικού Μιχάλη Καμπερίδη έχει βάλει στο μάτι η ΑΕΚ, αλλά η περίπτωση παρουσιάζει δυσκολίες. Δυσκολίες υπάρχουν και στο θέμα του γηπέδου. Επικρατέστερο αυτή τη στιγμή το κλειστό του Πανελληνίου.

Μέσα στις επόμενες μέρες η ΑΕΚ θα έχει ολοκληρώσει και τυπικά τις μεταγραφές των Βαγγέλη Καράμπουλα και Σάκη Παπαδιονυσίου, θα έχει ανανεώσει τη συνεργασία της με τους Πολυτάρχου και Φαλέκα και κατόπιν τούτων θα μπορεί να προχωρήσει ακάθεκτη για τη στελέχωση της ομάδας, που στόχο θα έχει να γίνει... περαστική από την Α2 και να επιστρέψει του χρόνου τέτοιον καιρό στα σαλόνια της Α1.

Και πρέπει να είναι περαστική από την Α2, διότι αυτή η κατηγορία φαίνεται πως αποτελεί εμπόδιο για τη στελέχωσή της! Οι Κοτσάτος και Αλεξίου, που έχουν από πέρυσι την ευθύνη του τμήματος μπάσκετ, έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν καλές μεταγραφές και να φτιάξουν πολύ δυνατό ρόστερ, απέδειξαν πέρυσι στη Β' Εθνική ότι είναι φερέγγυοι και συνεπείς, το πρόβλημα όμως είναι ότι αρκετοί από τους παίκτες στους οποίους έχουν απευθυνθεί δεν θέλουν να παίξουν στην Α2.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι αυτά των Δημήτρη Βεργίνη και Γιάννη Αθηναίου. Ο πρώτος μένει ελεύθερος από τον Άρη, ο δεύτερος από τον Πανιώνιο και αμφότεροι δέχθηκαν κρούση από την Ένωση. Δεν ήθελαν ωστόσο να αγωνιστούν στην Α2. Ο μεν πρώτος φαίνεται να ψάχνει ομάδα στο εξωτερικό, ο δεύτερος προτιμά να συνεχίσει το ψάξιμο για μια ομάδα στην Α1.

Παρόμοια περίπτωση είναι και αυτή του νεαρού και εξελίξιμου γκαρντ του φιλαθλητικού Νίκου Γκίκα, που αποτελεί τον διακαή πόθο του Βαγγέλη Ζιάγκου για τη θέση του πλέι μέικερ. Και αυτός όμως θέλει να κάνει το άλμα στην Α1 και θα προτιμήσει τον Άρη, τον Πανιώνιο ή όποια άλλη ομάδα από τη μεγάλη κατηγορία ενδιαφερθεί.

Η ΑΕΚ πάντως φαίνεται να έχει βάλει στο μάτι έναν ακόμα ταλαντούχο παίκτη του Φιλαθλητικού. Τον 19χρονο και ύψους 2.04μ. Μιχάλη Καμπερίδη, που αυτές τις μέρες μετέχει στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας των νέων ανδρών ενόψει του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Εκτός του ότι είναι καλός παίκτες με προοπτική, είναι και κάτω των 20 ετών, πράγμα πολύ σημαντικό, διότι από φέτος στην Α2 οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να έχουν στη 12άδα τους τέσσερις παίκτες κάτω των 22 ετών.

Παρόλα αυτά η περίπτωσή του παρουσιάζει δυσκολίες. Ο Καμπερίδης αγωνίστηκε στον Φιλαθλητικό ως δανεικός από τον Μανδραϊκό, όπου στην πραγματικότητα ανήκει. Στο ενδιαφέρον που επέδειξε η ΑΕΚ η ομάδα της Μάνδρας απάντησε ζητώντας ένα ποσό γύρω στις 20.000 Ευρώ, που ανεβάζει σημαντικά το κόστος της μεταγραφής του. Κι αυτό αποτελεί για την ώρα εμπόδιο.

Εμπόδια συναντά η ΑΕΚ και στην προσπάθειά της να βρει γήπεδο που θα χρησιμοποιεί ως έδρα την επόμενη σεζόν. Ενώ κάποια στιγμή φάνηκε να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με το Μαρούσι για τη χρήση του κλειστού του Αγ. Θωμά, στην πορεία παρουσιάστηκαν προβλήματα όσον αφορά τη χρήση του γηπέδου και από τις άλλες ομάδες που φιλοξενεί, και η λύση αυτή απομακρύνεται.

Πιο εφικτή φαντάζει η περίπτωση του κλειστού του Πανελληνίου. Έχουν υπάρξει προχωρημένες συζητήσεις με τους παράγοντες του Πανελληνίου, που δείχνουν διάθεση να εξυπηρετήσουν την ΑΕΚ και μένει να επέλθει η τελική συμφωνία.