Έτσι θα κριθεί η παραμονή…

irakleio ofi

Πέντε στροφές πριν από την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος της Α2 και η μάχη της παραμονής «φουντώνει» με τις έξι ομάδες που εμπλέκονται να έχουν πολλά παιχνίδια μεταξύ τους. Το Basketnews παρουσιάζει τα δεδομένα.

Τα πράγματα δείχνουν να είναι λίγο πιο ξεκάθαρα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια όταν η παραμονή κρίθηκε σε πολλές περιπτώσεις στις ισοβαθμίες. Ερμής και Αρκαδικός έχουν το βαθμολογικό προβάδισμα αλλά και το πρόγραμμα ώστε να «ξεμπερδέψουν». Από την άλλη ο ΟΦΗ θα παίξει με όλες (!) τις ομάδες που εμπλέκονται στα σενάρια υποβιβασμού, κρατώντας εν πολλοίς ρτην τύχη στα δικά του χέρια.

Από την άλλη, ομάδες όπως η Αγία Παρασκευή αναμένεται να παίξουν ρυθμιστικό ρόλο, καθώς είναι βαθμολογικά αδιάφορες και θα κληθούν να παίξουν με περισσότερες από μία, από τις ομάδες που είναι στην επικίνδυνη ζώνη.

Στην παρακάτω ανάλυση δε συμπεριλαμβάνουμε το Παγκράτι καθώς με μία νίκη ουσιαστικά εξασφαλίζει την παραμονή του.

Ερμής (29β.)

Θεωρητικά έχει την ευκαιρία να σωθεί πιο εύκολα σε σχέση με όλες τις προηγούμενες παρουσίες του στην Α2. Θα παίξει τρία παιχνίδι στην έδρα του και πιθανότατα να του χρειαστούν μόνο αυτά ώστε να σωθεί, ειδικά από τη στιγμή που στην τελευταία αγωνιστική θα παίξει στον Λαγκαδά με τον ΟΦΗ. Αξίζει να σημειωθεί πως και τις τέσσερις προηγούμενες σεζόν σώθηκε την τελευταία αγωνιστική. Πέρυσι και πρόπερσι έχοντας μία νίκη παραπάνω από τις ομάδες που έπεσαν ενώ τα πρώτα του δύο χρόνια στην Α2 «επιβίωσε» μέσω των ισοβαθμιών.

Αρκαδικός (29β.)

Παίζοντας με το Ηράκλειο και τη Νίκη Βόλου μέσα στην Τρίπολη, θεωρητικά θα βρει τις δύο νίκες που χρειάζεται ώστε να μείνει στην Α2. Παράλληλα, το ερχόμενο Σάββατο θα παίξει επίσης εντός έδρας με την αδιάφορη Αγία Παρασκευή. Βρίσκεται στην καλύτερη θέση απ’ όλες τις ομάδες που διεκδικούν παραμονή και θα είναι έκπληξη αν τελικά βρεθεί στις θέσεις που θα οδηγήσουν στη Β’ Εθνική.

Ηράκλειο (27β.)

Έχει την ατυχία να παίζει και τους τρεις «τελικούς» τους μακριά από το Λίντο. Αρχής γενομένης από το τοπικό ντέρμπι με τον ΟΦΗ, και θα ακολουθήσουν η Τρίπολη και ο Βόλος. Στην έδρα του θα παίξει με Ίκαρους και Τρίκαλα όπου θεωρητικά, ειδικά με την ομάδα της Θεσσαλίας ξεκινά από τη θέση του αουτσάιντερ.

Μέχρι τώρα, έχει την ισοβαθμία με τη Δόξα, ενώ μειονεκτεί με τον Ερμή. Επίσης, έχει +3 από το πρώτο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, +14 με τη Νίκη Βόλου αλλά και -3 από τον Αρκαδικό καθώς είχε χάσει το Λίντο.

ΟΦΗ (27β.)

Σε αντίθεση με το Ηράκλειο, ο ΟΦΗ κρατά την τύχη του αποκλειστικά στα χέρια του. Βάσει του προγράμματος που έχει δεν είναι ουτοπικό η ομάδα να σκέφτεται ακόμα και το πέντε στα πέντε, μιας και παίζει με όλες τις ομάδες που παλεύουν για την παραμονή τους! Θα υποδεχθεί στο ΒΑΚ το Ηράκλειο, τον Αρκαδικό και την Δόξα, ενώ θα πάει να παίξει σε Βόλο και Λαγκαδά, την τελευταία αγωνιστική. Αν πιστοποιήσει την αγωνιστική άνοδο που δείχνει να διάγει δε θα έχει πρόβλημα ώστε να ανανεώσει τη συμμετοχή του στην Α2.

Νίκη (26β.)

Ξεκινά στον μείον ένα βαθμό από τις δύο ομάδες της Κρήτης, όμως τις περιμένει και τις δύο στον Βόλο. Θα παίξει επίσης στον Αρκαδικό και δύσκολα θα μπορέσει να διεκδικήσει κάτι καλό στα άλλα δύο παιχνίδια. Με τον Φιλαθλητικό στον Βόλο και την Αγία Παρασκευή στο Κοντόπευκο. Θεωρητικά είναι το υπ’ αριθμό δεύτερο φαβορί για να πέσει.

Δόξα (25β.)

Ακόμα πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για την ομάδα της Λευκάδας, αφού παρότι έχει τρία παιχνίδια στο νησί, βρίσκεται ήδη δύο νίκες κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και με την εικόνα που δείχνει μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει να ανέβει πάνω από αυτή. Βάσει προγράμματος είναι πιθανό να έχει πέσει και μαθηματικά πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Τα επόμενα παιχνίδια τους

ΟΜΑΔΑ

22η (30/3)

23η (6/4)

24η (13/4)

25η (20/4)

26η (27/4)

Ερμής (29β.)

Παγκράτι

Λαύριο*

Φιλαθλητικός

ΚΑΠ*

ΟΦΗ

Αρκαδικός (29β.)

ΚΑΠ

ΟΦΗ*

Ηράκλειο

Νίκη

Δόξα*

Ηράκλειο (27β.)

ΟΦΗ*

Ίκαροι

Αρκαδικός*

Τρίκαλα

Νίκη*

ΟΦΗ (27β.)

Ηράκλειο

Αρκαδικός

Νίκη *

Δόξα

Ερμής*

Νίκη (26β.)

Φιλαθλητικός

ΚΑΠ*

ΟΦΗ

Αρκαδικός*

Ηράκλειο

Δόξα (25β.)

Λαύριο

Φιλαθλητικός*

ΚΑΠ

ΟΦΗ*

Αρκαδικός

* Εκτός έδρας