«Ψήλωσε» με Λαβάλ ο Παναθηναϊκός! (vid)

Παίκτης του Παναθηναϊκού πρέπει να θεωρείται ήδη ο Γκάνι Λαβάλ, ο οποίος αγωνίζονταν στο τουρκικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Τράμπζονσπορ! 

Ο Αμερικανονιγηριανός σέντερ είχε όρο στο σύμβολαιό του ότι μπορούσε να αποχωρήσει σε περίπτωση που τον ζητούσε ομάδα της Ευρωλίγκας. Όπερ και εγένετο. Οι «πράσινοι» κινήθηκαν για την απόκτησή του και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται στην Αθήνα για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν.

Μάλιστα η Τράμπζονσπορ ανακοίνωσε και επίσημα τη λύση της συνεργασίας και παράλληλα την απόκτηση του Καλογιάν Ιβάνοφ. Πρόκειται για έναν εκρηκτικό σέντερ (26χρ., 2.06μ.) με εξαιρετικά αθλητικά προσόντα (σ.σ.ό,τι ακριβώς ζητούσε ο Παναθηναϊκός) ο οποίος φημίζεται για τις αμυντικές του αρετές, την έφεση στο ριμπάουντ και την ικανότητά του να «τελειώνει» τις φάσεις με καρφώματα.

O Λαβάλ είναι απόφοιτος του Τζόρτζια Τεκ (11,8π., 7,2ριμπ.) επιλέχθηκε στο νούμερο 46 του ντραφτ το 2010 από τους Φοίνιξ Σανς, ωστόσο δεν κατάφερε να αγωνιστεί στο ΝΒΑ. Στη συνέχεια έπαιξε στο NBDL με τους Αϊόβα Ένερτζι, όπως και στην Κίνα με τους Φλάινγκ Τάιγκερς. Στην Ευρώπη φόρεσε τις φανέλες των Ζιέλονα Γκόρα, Ροάν, Ρόμα και Ρίγα και Αρμάνι Μιλάνο.

Στην Τραμπζονσπόρ με την οποία κει ξεκίνησε τη φετινή σεζόν είχε κατά μ.ο. 9,7 πόντους, 5,7 ριμπάουντ και 1,2 τάπες σε 16,1 λεπτά.

 

To «θηρίο» Γκάνι Λαβάλ εν δράση!