Κέρδος οι... παλιότεροι νέοι!

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να γνώρισε δύο ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις του πρώτου «Nick Galis Cup» ωστόσο άφησε καλές εντυπώσεις ενόψει της νέας σεζόν.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δείχνει να εμπιστεύεται το νέο αίμα των «πρασίνων» ενώ είναι διατεθειμένος να δώσει ευκαιρίες σε όλους. Μετά την «αυτοκτονία» στο παιχνίδι του Σαββάτου και την ήττα από το απίστευτο «τρίποντο και φάουλ» του Φριτζόν στην εκπνοή, ήρθε ένα ακόμα... δραματικό φινάλε στον αγώνα με την Μπάνβιτ.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Μπατίστα να... μιμηθεί την αστοχία του Διαμαντίδη από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (σ.σ. από το ματς με την ΤΣΣΚΑ) και να δώσει την ευκαιρία στους Τούρκους να φτάσουν στη νίκη (77-74) και στην κατάκτηση της 3ης θέσης του τουρνουά. Βέβαια ο αρχηγός των «πρασίνων» είχε την ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό, αλλά το τρίποντο που επιχείρησε στα 2'' (με το σκορ στο 76-74) δεν βρήκε στόχο. Βέβαια το τελικό σκορ μικρή σημασία έχει από τη στιγμή που πρόκειται για ματς προετοιμασίας και μόνο. Αυτό που είχε σημασία ήταν η παρουσία των «πράσινων» στο παρκέ, με τους παίκτες του Ιβάνοβιτς να αρχίζουν να αφομοιώνουν τη φιλοσοφία του. Και όλα αυτά από τη στιγμή που απουσίαζαν τρεις βασικότατοι παίκτες της ομάδας, όπως οι Νέλσον, Σλότερ και Μαυροκεφαλίδης.

Το σίγουρο είναι ότι ο Μαυροβούνιος προπονητής εμπιστεύεται το νέο αίμα των νταμπλούχων και φαίνεται διατεθειμένος να δώσει ευκαιρίες σε όλους. Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο παίκτες με μηδαμινό χρόνο συμμετοχής την περσινή σεζόν ήταν εκείνη που ηγήθηκαν της ομάδας στο χθεσινό φιλικό. Γιάνκοβιτς και Παππάς ήταν οι καλύτεροι για τους «πράσινους» ενώ σε εξαιρετική κατάσταση παρουσιάζεται και ο Τζέιμς Γκιστ. Από εκεί και πέρα ο Ιβάνοβιτς θέλει να περνάει η μπάλα συνέχεια από τα χέρια του Μπατίστα, ο οποίος δείχνει καλά στοιχεία και φαίνεται να ταιριάζει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Έστω και αν δεν διαθέτει τα αθλητικά προσόντα του Λάσμε.

Εξάλλου οι «πράσινοι» πρόκειται να κινηθούν (και μάλιστα άμεσα προκειμένου να έχει αποκτηθεί μέχρι το παιχνίδι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό) για την απόκτηση ψηλού (που να αγωνίζεται στις θέσεις 4 και 5) ο οποίος θα έχει τα χαρακτηριστικά του Γκαμπονέζου σέντερ.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 39-44, 64-67, 74-77.

Παναθηναϊκός (20/32 βολές, 18/31 διπ., 6/17 τριπ., 22-9 ριμπ.,15 ασίστ, 17 λάθη): Χαραλαμπόπουλος 2, Μποχωρίδης (4 ριμπ., 2 ασίστ, 4 λάθη), Γιάνκοβιτς 17 (2/4), Φώτσης 3, Παππάς 15 (1/3 τριπ., 5 ασίστ), Διαμαντίδης 8 (6 ασίστ), Γκιστ 19 (3/6 τριπ.), Μπατίστα 10 (8 ριμπ.).

Μπάνβιτ (13/21 βολές, 23/41 διπ., 6/21 τριπ., 22-11 ριμπ., 9 ασίστ, 8 λάθη): Βεϊσέογλου 3, Ρόουλαντ 11 (1), Ουλουσόι 2, Καντάν, Ετζ 11 (1), Ντέιβις 2, Μεχία 8, Βερεμένκο 9, Σίμονς 7, Τζεσίμ 8 (1), Μουτάφ 14 (3), Οζέρ 2.