Εδώ Παππάς, εκεί... Μπατίστα!

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά της Γαλλίας ο Παναθηναϊκός! Αν και είχαν προηγηθεί οι δύο ήττες από Ερυθρό Αστέρα και Στρασμπούρ, οι «πράσινοι» έκλεισαν θετικά το πρώτο δυνατό τεστ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Με τον Νίκο Παππά να προσθέτει μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση στο ενεργητικό του, επικράτησαν εύκολα της Μπάγερν Μονάχου με 85-75 ωστόσο έδειξαν ότι χρειάζονται δουλειά ακόμα μέχρι την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψει κανείς και τις σημαντικές απουσίες των Σλότερ, Νέλσον, Χαραλαμπόπουλο και Μαυροκεφαλίδη. Ο διεθνής σέντερ αν και αγωνίστηκε κόντρα στους Γάλλους, στο ματς με την Μπάγερν δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου από τον Ιβάνοβιτς επειδή ένιωσε ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης.

Όπως διαβάσατε ο Νίκος Παππάς ήταν εκείνος που έκλεψε την παράσταση με 21 πόντους και 7/16 σουτ εντός πεδιάς, ενώ και ο Εστεμπάν Μπατίστα δείχνει να αποτελεί μια χρήσιμη μονάδα στα χέρια του Μαυροβούνιου προπονητή. Μάλιστα αναδείχθηκε και MVP του τουρνουά έχοντας κατά μ.ο. 15 πόντους.

Αρκετά σημαντική ήταν και η προσφορά των Γιάνκοβιτς και Γκιστ, με τον πρώτο να έχει κερδίσει σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη του Ιβάνοβιτς.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 44-36, 70-60, 85-75

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μποχωρίδης (0/4σ.), Γιάνκοβιτς 15(2), Φώτσης 14(3), Παππάς 21(2), Διαμαντίδης 6, Γκιστ 10(3), Μπατίστα 19 (9/13διπ., 9ριμπ.), Κόνιαρης, Διαμαντάκος.
ΜΠΑΓΕΡΝ: Σάφαρτζικ 5, Μίτσιτς 8, Στάιγκερ 22, Μπένζινγκ 6, Σαβάνοβιτς 14, Γκαβέλ 8, Ιντμπίχι 4, Γιάκλα, Μπράιαντ 8.

Ιβάνοβιτς: «Έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας»

Μετά το τέλος του αγώνα ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, τόνισε: «Σε αυτό το ματς αποδώσαμε καλά για τέσσερα δεκάλεπτα και αυτό είναι σημαντικό (σ.σ. μετά το ματς με τη Στρασμπούρ είχε δηλώσει πως η ομάδα ήταν καλή μόνο για ένα ημίχρονο). Είχαμε ένταση, ήμασταν επιθετικοί και δείξαμε χαρακτήρα. Στην άμυνα αποδώσαμε αρκετά καλά, ωστόσο, μπορούμε να βελτιωθούμε περισσότερο. Έχουμε μπροστά μας μακρύ δρόμο ακόμη και μας περιμένει σκληρή δουλειά για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο».