Αταμάν: «Θα δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό»

ataman 4 0

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στον τελικό του Super Cup όπου θα διεκδικήσει τον τίτλο απέναντι στον Ολυμπιακό (30/9) και ο Εργκίν Αταμάν εξήγησε πως οι «πράσινοι» θα είναι έτοιμοι

Ο Τούρκος προπονητής του Παναθηναϊκού εξήγησε στην αρχική τοποθέτησή του μετά από τη νίκη επί του ΠΑΟΚ και την πρόκριση στον τελικό του Super Cup: «Αποκτήσαμε προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν ξεφύγαμε στο σκορ γιατί χάσαμε κάποια εύκολα σουτ, κάποια λέι-απ. Στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίσαμε να είμαστε επιθετικοί. Προσπαθούμε να έχουμε περισσότερες κατοχές και κάποιες φορές, σε αυτές τις περιπτώσεις, καταφέρνεις να ξεφύγεις στο σκορ. Αυτό το πετύχαμε στο τέταρτο δεκάλεπτο, όταν με τα σουτ του Βιλντόζα δημιουργήσαμε σημαντική διαφορά στο σκορ. Κάναμε σημαντική προσπάθεια στην άμυνα. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο ήταν πολύ καλός σε αυτό το κομμάτι. Πρέπει να είμστε έτοιμοι στον τελικό».

Σε ερώτηση για το αν έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας του, είπε: «Στο δεύτερο ημίχρονο είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Στο πρώτο είχαμε πρόβλημα με την pick-n-roll άμυνα, κάναμε κάποια λάθη που συζητήσαμε στα αποδυτήρια. Έτσι γίναμε πιο επιθετικοί στην άμυνα. Και μπορώ να πω ότι η άμυνά μας ήταν άψογη. Στην επίθεση δεν έχουμε ακομα ισορροπία. Χρειαζόμαστε βελτίωση. Το θέμα είναι ότι έχουμε ομαδική νοοτροπία στην άμυνα».

Όσον αφορά την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στον αυριανό (30/9) τελικό του Super Cup που θα κρίνει τον πρώτο τίτλο της σεζόν, είπε: «Μας λείπουν δυο σημαντικοί Έλληνες παίκτες (σ.σ. Μήτογλου, Παπαπέτρου). Την περασμένη εβδομάδα στο τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος" είχαν σημαντική συνεισφορά κόντρα στην Εφές και την Μπάγερν. Έχουμε πρόβλημα στο ελληνικό rotation. Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για έναν τελικό. Θα μιλάμε για διαφορετικό παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Πιστεύω ότι θα παίξουμε καλύτερα στην επίθεση. Είναι ένας τελικός, ένα μονό παιχνίδι... Θα δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε».

Και πρόσθεσε: «Ο Μπαλτσερόφσκι θα είναι έτοιμος για αύριο αλλά θα πρέπει να δούμε αν θα αγωνιστεί ο Παπαπέτρου. Ίσως υπάρχει αυτή η πιθανότητα. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο έκανε πολύ καλό παιχνίδι σήμερα. Θα δούμε».