Τραγική εμφάνιση και διασυρμός στην Πόλη

1 fener pao

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε κάκιστη εμφάνιση απέναντι στη Φενέρ και διασύρθηκε με 84-63 χάνοντας και την διαφορά του πρώτου γύρου.

Το συγκρότημα του Τσάβι Πασκουάλ εκτός από το γεγονός ότι έπεσε στην έκτη θέση, μιας και η Φενέρ προσπέρασε, πλέον υστερεί και σε πιθανή ισοβαθμία με τους Τούρκους, καθώς πήγε... περίπατο η νίκη μ' έντεκα πόντους (81-70) στον πρώτο γύρο.

Ο Μάικ Τζέιμς ήταν ο μοναδικός ο οποίος διασώθηκε από το «πράσινο ναυάγιο» σταματώντας στους 25 πόντους. Όλοι οι υπόλοιποι είχαν κάκιστη εικόνα.

Από την πλευρά των νικητών, ο Ντουβερίογλου ήταν ο παίκτης-κλειδί καθώς κυριάρχησε απόλυτα στη ρακέτα καλύπτοντας το κενό του τραυματία Έκπε Ούντο ο οποίος δεν έπαιξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επικρατεί αγωνία για τον Κρις Σίνγκλετον, με τον Αμερικανό να τραυματίζεται στην τρίτη περίοδο και οι αρχικές εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για σφίξιμο στον δικέφαλο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Φενέρμπαχτσε μπήκε πολύ δυνατά στο παρκέ αποφασισμένη να ξεφύγει γρήγορα στο σκορ. Προηγήθηκε με 5-0 στο 2’ χάρη σε τρίποντο του Νάναλι και κάρφωμα του Βέσελι, αλλά ο Παναθηναϊκός απάντησε με διαδοχικά τρίποντα του Κρις Σίνγκλετον για να μειώσει 8-6 δύο λεπτά αργότερα. Τζεντίλε και Καλάθης έδωσαν λύσεις για το «τριφύλλι» που ήταν κοντά στο σκορ πριν το τηλεοπτικό τάιμ άουτ στο 7’ (16-12). Ο Ντατόμε έκανε μεγάλη ζημιά με τρία εύστοχα τρίποντα (19-14, 8’). Οι «πράσινοι» κατέρρευσαν στο τελευταίο δίλεπτο και δεχόμενοι καλάθια κυρίως μέσα από τη ρακέτα έμειναν πίσω μ’ έντεκα πόντους (27-16) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο 13’ η διαφορά είχε ανέβει στους 16 πόντους (34-16) με την Φενέρ να «τρέχει» ένα σερί 13-0. Η απόσταση είχε μεγαλώσει επικίνδυνα στο 14’ (36-18) και ο Τσάβι Πασκουάλ πήρε τάιμ άουτ θέλοντας να αλλάξει την κατάσταση. Ο Μάικ Τζέιμς αποφάσισε να πάρει πάνω του την κατάσταση και μ’ εννιά διαδοχικούς πόντους βοήθησε τον Παναθηναϊκό να μειώσει σε 42-27. Ωστόσο το «τριφύλλι» ήταν πραγματικά πολύ κακό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πλησιάσει. Το τέλος της δεύτερης περιόδου βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 44-28, καθώς δεν λειτουργούσε τίποτα καλά για την ελληνική ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ριμπάουντ ήταν 16-8.

Τίποτα δεν έμοιαζε να μπορεί να αλλάξει στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου. Η Φενέρ διατηρούσε την διαφορά χωρίς ιδιαίτερο κόπο, απέναντι σ’ έναν Παναθηναϊκό που έμοιαζε να είναι… αλλού. Οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να προηγηθούν ακόμα και με είκοσι πόντους. Μάλιστα τα πράγματα έγιναν ακόμα δυσκολότερα από τη στιγμή που ο Κρις Σίνγκλετον τραυματίστηκε κι αποχώρησε. Στο 30’ ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 60-45 και το ενδιαφέρον αφορούσε την διαφορά, καθώς οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει μ’ έντεκα πόντους.

Η τελευταία περίοδος άρχισε μ’ επιμέρους σκορ των Τούρκων 8-0 που εκτόξευσαν την διαφορά στο +23 (68-45) αναγκάζοντας τον Πασκουάλ να καλέσει τάιμ άουτ στο 33’. Ο Παναθηναϊκός όμως παρέμενε τραγικός και δεν θα μπορούσε με τέτοια εικόνα να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Κάπως έτσι διαμορφώθηκε και το τελικό 84-63 που ρίχνει τους «πράσινους» στην έκτη θέση και παράλληλα τους φέρνει σε μειονεκτική θέση σε πιθανή ισοβαθμία με τη Φενέρ.

Δεκάλεπτα: 27-16, 44-28, 60-45, 84-63

Φενέρμπαχτσε (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Άντιτς 2, Μπογκντάνοβιτς 7, Σλούκας 12 (2), Νάναλι 10 (2), Βέσελι 13, Κάλινιτς 6, Ντίξον 5 (1), Ντουβερίογλου 13, Ντατόμε 16 (4)

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 13 (2), Νίκολς, Ρίβερς 11 (3), Τζέιμς 25 (2), Φώτσης 1, Φελντέιν 4, Γκάμπριελ 3, Τζεντίλε 2, Μπουρούσης 2, Καλάθης 2