«Τα πάντα για το φάιναλ φορ» (vid)

diamantidis dimitris

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησε στο Euroleague magazine, για όσα έχει ζήσει με τον Παναθηναϊκό, τις επιτυχίες του, αλλά και τους στόχους που έχει μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Λίγες μέρες μετά την βράβευση του σε “θρύλο” της διοργάνωσης, το Euroleague magazine τον φιλοξένησε με μια συνέντευξη, μιλώντας για όλα.

 “Ποιος δεν θέλει να πάει σε Φάιναλ Φορ; Θέλω πολύ να πάμε εκεί, αλλά είναι δύσκολο. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό” είπε ο Διαμαντίδης σχετικά με την προσπάθεια των “πρασίνων” να προκριθούν στο Βερολίνο.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για την απόφαση του να αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν και είπε: “Θέλω να σταματήσω και να είμαι καλός. Οχι να μην μπορώ να κουνηθώ. Φέτος θέλω να είναι η τελευταία μου σεζόν και να τελειώσω καλά”.

Σχετικά με τον ερχομό του στον Παναθηναϊκό και την καριέρα του, σχολίασε: “Ηθελα να παίξω και να αποδείξω ότι μπορώ να παίξω σε αυτό το επίπεδο. Τίποτα άλλο. Ούτε να είμαι ο ηγέτης ή ο αρχηγός. Ηθελα μόνο να παίξω με τους καλύτερους.

Οι περισσότερες στιγμές στην ομάδα ήταν καλές. Είχα πολλές επιτυχίες με την ομάδα. Ολα αυτά τα 12 χρόνια, τα απόλαυσα. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την καριέρα μου μέχρι τώρα. Δεν περίμενα αυτή την καριέρα. Είμαι πολύ χαρούμενος”.

Ο Διαμαντίδης είναι πρώτος στις ασίστ, τα κλεψίματα, την αξιολόγηση, στα λεπτά συμμετοχής και είναι έκτος στο σκοράρισμα και ενδέκατος στα ριμπάουντ. Πως τα κατάφερε όλα αυτά;

“Παίζω μπάσκετ, προσπαθώ να βοηθώ την ομάδα μου. Αν έχεις ένα προσόν και αυτό είναι καλό για την ομάδα και τη βοηθά, είναι καλό. Προσπαθώ να βοηθώ με τον τρόπο μου.

Αν μπορώ να παίξω άμυνα, θα το κάνω. Αν μπορώ να πασάρω, θα το κάνω. Αν μπορώ να σκοράρω, θα το κάνω. Αν μπορώ να κλέψω τη μπάλα, θα το κάνω. Δεν προσπαθώ να κάνω κάτι ιδιαίτερο, αλλά το παιχνίδι μου δίνει ο,τι μπορώ να κάνω”.

Τέλος, για τον τελικό της Αθήνας το 2007, είπε: “Ηταν ο πρώτος τίτλος Ευρωλίγκας. Εγινε στην Αθηνα μπροστά στους φιλάθλους μας”.