«Έχουμε κάνει πρόταση στον Γουίλιαμς»

djole sasa

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε στα κανάλια Novasports ο προπονητής του Παναθηναϊκού Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο οποίος μίλησε τόσο για την ανανέωση του Ελιοτ Γουίλιαμς και τον παραγκωνισμό του Νίκου Παππά, όσο για τους στόχους της ομάδας και τις προσπάθειες που κάνει για να μεταπείσει τον Διαμαντίδη.

«Πιστεύω πως το ταλέντο του είναι ακόμα καλύτερο. Θέλω να πιστεύω πως θα απολαμβάνουμε για πολύ καιρό αυτό τον παίκτη στον Παναθηναϊκό αλλά και την Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε ένα δείγμα από τις δυνατότητες του. Στο ΝΒΑ θα ήταν κάτι μεταξύ πόιντ γκαρντ και “2” αλλά εδώ μπορεί να καλύψει όλες τις θέσεις. Μιλάει συνέχεια για το μπάσκετ. Τον κόουτς Σιζέφσκι, τον Λεμπρόν, τον Κόμπι» δήλωσε ο «Σάλε» και συνέχισε: «Το είδωλο του είναι ο Πένι Χάρνταγουέι, είναι ο μέντορας του και αυτό μου άρεσε πολύ που το άκουσα γιατί συνέβη και με εμένα. Η ποιότητα του είναι τεράστια και θέλω να πιστεύω πως θα δεχθεί αυτή την πρόταση που έχει στο τραπέζι. Είναι ένας παίκτης παράδειγμα για όλους μέσα και έξω από το παρκέ»

Για τον Νίκο Παππά: «Είναι φυσιολογικό πράγμα σε έναν σύλλογο με κανόνες αυτό που συνέβη. Πήραν τη σωστή απόφαση. Δεν πιστεύω πως θα επιστρέψει αυτή τη σεζόν. Την επόμενη σεζόν θα δούμε, η κατάσταση είναι στα χέρια του, όχι στα δικά μας»

Για τη ζωή στην Αθήνα: «Είναι πολύ όμορφη η ζωή στην Ελλάδα. Έχω μαζί μου τις κόρες μου και την οικογένεια μου και δεν κάναμε λάθος με την επιλογή. Απολαμβάνουμε την κάθε μέρα, όλα είναι σπουδαία εδώ. Και την ίδια στιγμή είναι ο χώρος του μπάσκετ, ένας εξωπραγματικός κόσμος».

Για τον Διαμαντίδη: «Ίσως ο καλύτερος που έχω κοουτσάρει… Είμαι πολύ τυχερός και περήφανος που συνεργάστηκα μαζί του. Ελπίζω πως δεν θα είναι η τελευταία του χρονιά, για αυτό δουλεύω από την πρώτη ημέρα αλλά δεν θέλω να τον πρώτη ημέρα αλλά δεν θέλω να τον πιέσω πολύ. Απολαμβάνει να παίζει τις όμορφες στιγμές που ζει. Όλα όσα έχει καταφέρει είναι απίστευτα, δεν μπορώ να περιγράψω με λέξεις. Έχω μάθει πολλά από εκείνον, θα μπορούσε κάποιος να γράψει ένα ολόκληρο βιβλίο. Είναι ένα παράδειγμα για όλους και πιστεύω πως οι παίκτες που βρέθηκαν στα ίδια αποδυτήρια με εκείνον πρέπει να νιώθουν τυχεροί. Θα προσπαθήσω να του εξηγήσω τη μεγάλη σημασία που έχει για το άθλημα, όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να μείνει κοντά στο μπάσκετ, κοντά στον σύλλογο, τον χώρο του αθλητισμού. Υπάρχει ένα σοβαρό πλάνο και έχει υπάρξει μία συζήτηση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ώστε να αγωνιστεί και την επόμενη σεζόν. Είναι ένα παίκτης και μία προσωπικότητα που δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να αποχωρήσει».

Για την ομιλία στους παίκτες πριν δύο μήνες: «Τους είπα πως παίζουμε για το final 4, αυτός είναι ο στόχος σας. Αυτός είναι ο λόγος που έρχεστε κάθε μέρα εδώ. Υπάρχουν δύο τρόποι για να παίξεις μπάσκετ. Ο ένας είναι απλά για να παίξεις. Εάν δεν έχουμε όλοι αυτό τον κοινό στόχο σε μία διοργάνωση όπως αυτή τότε δεν έχει νόημα να βγούμε εκεί έξω και να αγωνιστούμε. Αυτό το είπα μετά την ήττα από την Λοκομοτίβ Κούμπαν. Δεν ήμασταν με αυτό το ρόστερ, με τους καινούριους παίκτες αλλά με τα όπλα που είχαμε όπλα».

Για τα στοιχεία που έφεραν την αλλαγή στην ομάδα: «Χρειαζόμασταν λίγο περισσότερο… αλάτι στο ροτέισον μας. Φρεσκάδα και ενθουσιασμό τα οποία ήρθαν μέσ από διαφορετικά κορμιά. Η Ευρωλίγκα είναι μία πολύ απαιτητική διοργάνωση που απαιτεί μεγάλη προσπάθεια. Είχε γίνει αντιληπτό κάθε μέρα πως η κούραση δεν αφορούσε μόνο τα πόδια αλλά και το πνευματικό επίπεδο. Χρειαζόμασταν αυτή την… ένεση νέου ταλέντου και συνυδάσαμε τα παλιά στοιχεία μαζί με τα καινούρια. Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι εξαιρετικό, είμαστε όλοι μαζί και αυτό είναι κάτι που αγαπώ. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να μας δώσει την έξτρα ποιότητα για να φανούμε ανταγωνιστικοί σε αυτό το επίπεδο».