«To κεφάλαιο Ντόρσεϊ τελείωσε για την ομάδα»

Η εβδομάδα που μεσολάβησε από το τρίτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού στη φετινή Ευρωλίγκα μέχρι και το ματς με την Τσεντεβίτα ήταν υπέρ του δέοντος περιπετειώδης για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του.

Όχι τόσο λόγω της ήττας από τη Ζαλγκίρις Κάουνας, όσο φυσικά για τα καμώματα του Τζόι Ντόρσεϊ, ο οποίος προκάλεσε πραγματική αναστάτωση στις τάξεις των «ερυθρολεύκων» με αποτέλεσμα να αποτελεί -πλέον- ξένο σώμα για την ομάδα. Ο Αμερικανός δεν πρόκειται να ξαναφορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, κάτι που επεσήμανε και ο ίδιος ο προπονητής ένα 24ωρο πριν από το παιχνίδι με την κροατική ομάδα (2/11, 21:00, ΕΤ-1) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

«Το κεφάλαιο Ντόρσεϊ τελείωσε για την ομάδα. Ο Ντόρσεϊ βοήθησε πάρα πολύ, αλλά διάλεξε αυτόν τον τρόπο και αυτόν τον δρόμο και δεν υπάρχει γυρισμός. Θα προχωρήσουμε με κάποιον άλλο παίκτη. Πιστεύω, πάντως, πως οι παίκτες μου είναι πνευματικά δυνατοί ώστε να συνεχίσουν και δίχως τον Ντόρσεί. Θα βρούμε παίκτη ώστε να τον αντικαταστήσουμε» ήταν η εξήγηση που έδωσε και υπογράμμισε μεταξύ άλλων το πόσο επηρεάζει την υπόλοιπη ομάδα το θέμα που προέκυψε:

«Σαφώς και επηρεάσει την ομάδα το γεγονός. Είναι πολύ σημαντικό πράγμα σε μία ομάδα να υπάρχει ηρεμία και καλό κλίμα. Μετά την ήττα από την Ζαλγκίρις, έμεινα άφωνος. Όχι μόνο από το αποτέλεσμα, αλλά και από την συμπεριφορά του Ντόρσεϊ, την οποία πληροφορήθηκα. Να πω την αλήθεια, βέβαια,  για εμένα η αντίδραση και η συμπεριφορά του Ντόρσεϊ ήταν κάτι αναμενόμενο, γιατί έβλεπα πως το παιδί είναι σε μεγάλη πίεση. Θα έλεγα πως το θέμα Ντόρσεϊ περισσότερο μας στεναχώρησε, ειδικά τους παίκτες, ύστερα κιόλας και από τα όσα αρνητικά είπε για εκείνους».

Ο Ολυμπιακός προέρχεται και από ένα αρνητικό ρεκόρ. Την προηγούμενη εβδομάδα γνώρισε την εντός έδρας ήττα από τη Ζαλγκίρις με 18 πόντους διαφορά, αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για μια ομάδα που έχει κατακτήσει την προηγούμενη χρονιά το τρόπαιο της Ευρωλίγκας! «Το παιχνίδι έχει μεγάλη σπουδαιότητα. Πρέπει να κερδίσουμε. Είναι ένας κλειστός όμιλος και πολύ ανταγωνιστικός. Κάναμε ένα άσχημο αποτέλεσμα με την Ζαλγκίρις και πρέπει να το διορθώσουμε. Αντιμετωπίζουμε την Τσεντεβίτα με μεγάλη συγκέντρωση, σοβαρότητα και προσοχή. Δεν έχει πετύχει νίκη ακόμη στο γκρουπ, αλλά έχει μεγάλη εμπειρία στον πάγκο με τον κόουτς Μάλκοβιτς, ενώ διαθέτει και ορισμένους έμπειρους και ώριμους παίκτες.

Εφόσον χάσαμε στο ΣΕΦ, πρέπει να νικήσουμε και εκτός έδρας στη συνέχεια. Η Τσεντεβίτα εκπροσωπεί το μπάσκετ της Κροατίας, στο οποίο πρέπει να έχουμε μεγάλο σεβασμό. Διαθέτει και ορισμένους Κροάτες διεθνείς και έχουν παίκτες με ικανότητες. Καλούμαστε αύριο να κάνουμε ένα  καλύτερο ματς σε σχέση με τα όσα δείξαμε με την Ζαλγκίρις. Να παρουσιάσουμε μία βελτιωμένη εικόνα» δήλωσε ο Μπαρτζώκας και εξήγησε ότι η απουσία του Ντόρσεϊ δεν πρόκειται να κάνει άνω-κάτω το παιχνίδι της ομάδας:

«Έχει μικρές διαφορές για εμάς το ότι θα απουσιάσει ο Ντόρσεϊ, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλούς παίκτες. Θα παίξει περισσότερο ο Μαυροειδής, και όποτε χρειαστεί ο Άντιτς στο "5". Όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί στην ομάδα μας και μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις. Κυρίως θα πρέπει να προσέξουμε τα πικ-εν-ρολ της Τσεντεβίτα στην άμυνα μας, καθώς επιτίθεται συχνά με αυτόν τον τρόπο».

Όσο για τις επόμενες κινήσεις; «Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να κάνει καμία αλλαγή στο ρόστερ του. Το θέμα με τον Ντόρσεϊ μας προέκυψε. Δεν καλύψαμε τον αριθμό των Αμερικανών το καλοκαίρι, καθώς θέλαμε να δούμε πως θα πάει η ομάδα και αν χρειαζόταν να πάρουμε έναν επιπλέον Αμερικανό. Τόσο στο ενδεχόμενο που τραυματιζόταν κάποιος παίκτης μας, όσο και στην περίπτωση που δεν τράβαγε η ομάδα. Είναι αναπόφευκτο να πάρουμε έναν ακόμη ψηλό. Είτε επειδή φεύγει ο Ντόρσεϊ, είτε γιατί τον χρειαζόμαστε και αριθμητικά. Δεν βιαζόμαστε, πάντως, να πάρουμε γκαρντ. Δεν κάναμε πρόταση στον Κρίστμας. Κοιτάξαμε την περίπτωση του, αλλά δεν κινηθήκαμε επίσημα με την περίπτωση του.

Θα πάρουμε  γκαρντ, αλλά δεν βιαζόμαστε. Έχουμε έλλειμμα στις θέσεις των ψηλών και εκεί κυρίως κοιτάζουμε. Τον Δεκέμβρη ή τον Γενάρη μπορεί να πάρουμε παίκτη στα γκαρντ  ή μπορεί και να μην πάρουμε και ποτέ. Δεν είναι κάτι σίγουρο. Για σέντερ ψάχουμε παίκτη κυρίως από την αγορά του ΝΒΑ. Υπάρχει μία λίστα με 10 παίκτες περίπου, αλλά δεν έχουμε καταλήξει σε κάποιον συγκεκριμένο»