Πίτερς και Μιλουτίνοφ έκαναν και πάλι τη διαφορά!

peters22

Με πρωταγωνιστές για δεύτερη ημέρα τους Πίτερς και Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μακάμπι με 71-68 στην Κύπρο και περιμένει πλέον το τελευταίο κομμάτι του παζλ, τον Ίγκνας Μπραζντέικις.

Για ένα ημίχρονο ήταν καταιγιστικός, ενώ στο δεύτερο παρότι πιέστηκε από τη Μακάμπι, ο Ολυμπιακός βρήκε τις λύσεις και επικράτησε με 71-68, στο δεύτερο φιλικό που έδωσε στην Κύπρο για το τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης». Οι «ερυθρόλευκοι» για ακόμα μία μέρα δεν είχαν τους ΜακΚίσικ και Φαλ στη διάθεσή τους, αλλά είδαν ξανά τους Πίτερς και Μιλουτίνοφ να κουβαλούν την επίθεση της ομάδας.

Ο Αμερικανός σκόραρε 4/7 τρίποντα για να κλείσει με 21 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 κλεψίματα και 3 λάθη, ενώ ο Σέρβος σέντερ στα 30 λεπτά που αγωνίστηκε έκλεισε με 12 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 μπλόκ! Μόνο αυτοί οι δύο ήταν διψήφιοι για τον Ολυμπιακό, που όμως βασίστηκε ξανά στην άμυνά του και δεν άφησε τη Μακάμπι να προσπεράσει ποτέ στην αναμέτρηση, αποκρούοντας την απόπειρα ανατροπής, όταν ο Μπράουν μείωσε στον πόντο, δύο λεπτά πριν τη λήξη.

Κορυφαίος για τους Ισραηλινούς ήταν ο Τζέιμς Γουέμπ με 15, όμως οι παίκτες του Μπαρτζώκα περιόρισαν τους αντιπάλους τους στους 68 πόντους και πλέον περιμένουν τον Ίγκνας Μπραζντέικις για να συμπληρωθεί το ρόστερ και να... φορτσάρουν ενόψει της σεζόν που έρχεται.

Ο αγώνας: Ολυμπιακός - Μακάμπι

Ο Ολυμπιακός είχε μεν κοινό άξονα με την αναμέτρηση απέναντι στη Ζάλγκιρις το σημάδι στον Μιλουτίνοφ, όμως από νωρίς έδειξε πολύ πιο έτοιμος επιθετικά. Ο Σέρβος πήρε τη σκυτάλη από τους 8 πόντους του Πίτερς (12-11, 4'). Οι Ισραηλινοί βρήκαν κάποιοις πόντους στο τρανζίσιον αλλά το μαρκάρισμα του Μιλουτίνοφ με τον Σόρκιν δεν έβγαινε και οι «ερυθρόλευκοι» με ένα τρίποντο του Παπανικολάου και το καλάθι του Γκος στο φινάλε της περιόδου, προηγήθηκαν με 24-17.

Λίγο αργότερα μάλιστα, με τον Σίκμα και πάλι στο «5» ένεκα της απουσίας του Φαλ, η διαφορά έφτασε και τους 10 (27-17, 11'). Κάποιες προσωπικές φάσεις και σουτ από τη Μακάμπι έκοψαν στη μέση την τιμή (29-24), όμως οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να βγάζουν την ίδια ένταση στην άμυνα και να αψηφούν κάποια λάθη ανετοιμότητας στην επίθεση. Ο Λαρεντζάκης με ένα σόλο έγραψε το 35-24 (16'), ενώ το επιμέρους έφτασε ως το 16-3, με τον Σίκμα να διαμορφώνει το 45-29 του ημιχρόνου και τον Ολυμπιακό να κλείνει με 13 ασίστ.

Κάποια μαζεμένα λάθη για την ομάδα του Μπαρτζώκα δεν επέτρεψαν την ίδια παραγωγή επιθετικά στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός έφτασε τα 12 λάθη, αλλά διατήρησε τη διαφορά πάνω από τους 10, αφού η άμυνά του δεν έχανε την έντασή της. Ένα τρίποντο του Κάνααν για το 54-41 (26') κράτησε για λίγο ακόμα τους «ερυθρολεύκους» αλλά τρία σερί από την απέναντι όχθη για το 54-47 (27') έκαναν έξαλλο τον Μπαρτζώκα. Η απάντηση ήταν ένα 5-0 με τους Λαρεντζάκη και Μιλουτίνοφ, για το 59-50 της 3ης περιόδου.

Η επιστροφή του Πίτερς μάλιστα εγγυήθηκε στους Πειραιώτες επιθετικές απαντήσεις. Ο φόργουορντ των «ερυθρολεύκων» σκόραρε για τρεις από τη γωνία την ώρα που η διαφορά έπεσε ξανά στους 7 (64-54, 32'). Ακόμα και όταν η Μακάμπι μείωσε στους 5 λίγο αργότερα, ο Γκος βρήκε απάντηση (67-59, 37'), όμως οι Ισραηλινοί δεν τα παράτησαν και με νέο σερί το οποίο σφραγίστηκε από το τρίποντο του Μπράουν διαμορφώθηκε το 67-66.

Όμως ο εκπληκτικός Πίτερς του τελευταίου διημέρου, σκόραρε για τρεις μετά τη δημιουργία του Γουόκαπ για το 70-66 στο έμπα του τελευταίου λεπτού. Η ρουλέτα των βολών οδήγησε στη νίκη με 71-68 για τους «ερυθρολεύκους» που περιμένουν πλέον και τον Μπραζντέικις.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 45-29, 59-50, 71-68